0172SPORT, Nieuwkoop-Sporting Leiden

Nieuwkoop verslaat Sporting Leiden en boekt derde zege op rij

Nieuwkoop | Na twee belangrijke zeges tegen VVC en Gouda volgde dit weekend een derde zege op naaste concurrent Sporting Leiden voor de ploeg van Manfred van den Bosch. De Nieuwkoopse formatie lijkt nu definitief afstand te hebben genomen van de gevaren zone en bezet nu de negende plaats op de ranglijst.

Het was Sporting Leiden dat fel uit de startblokken schoot en in de eerste paar minuten direct het Nieuwkoopse doel zocht. Meer dan een schot hoog over en een bal voorlangs leverde dit niet op. Nieuwkoops eerste gevaar was er na tien minuten, toen een bal uiteenspatte op de paal. Na die eerste kans drukte Nieuwkoop de bezoekers ver terug op eigen helft. Echt grote kansen leverde dit niet op. Wel zagen we een mogelijkheid uit een vrije trap, maar de bal werd door de doelman van Sporting over het doel getikt.

Na de sterke fase van Nieuwkoop ging Sporting Leiden meer van zich afbijten en ontstond er een meer gelijk opgaande wedstrijd. Zo moest doelman Thomas Boekestein moest redding brengen op een hard schot, en was Sam Vijfhuizen aan de andere kant dichtbij toen hij vrij kon inkoppen maar recht op de keeper mikte. Vijf minuten voor rust werd de ban dan toch gebroken. Uit een hoekschop kopte Niels van Rijn de bal fraai tegen de touwen.

De tweede helft was erg stroef, met weinig kansen. Zo nu en dan zagen we een speldenprik van één van de teams. Het was wachten tot de bezoekers meer risico zouden gaan nemen en Nieuwkoop eventueel het duel kon gaan beslissen.

Een kwartier voor tijd bracht Sporting Leiden een extra aanvaller voor een verdediger en hierdoor kwam er voor de thuisploeg logischerwijs meer ruimte. Dit resulteerde al snel in een grote kans voor Thijs van der Zon, die de keeper testte met een fraaie volley. In de tachtigste minuut was het wél raak en leek de wedstrijd beslist. Thijs van der Zon tikte aan de rechterkant van het strafschopgebied de bal langs de ver uitgekomen doelman van Sporting, waarna Sam Vijfhuizen de bal in het lege doel kon tikken. Een paar minuten later volgde de kers op de taart, toen Dave Verhage een penalty kreeg. Deze werd keurig in de linkerbovenhoek geschoten door Thijs van der Zon.

Opstelling SV Nieuwkoop:
Thomas Boekestein; Rick Pouw, Niels van Rijn, Joris Verweij ©, Sem Meertens; Job Stolk (82. Sallem Chemlali), Dave Verhage (84. Hein Bosma), Jeffrey van Lith (74. Daan Zuijdervliet); Thijs van der Zon, Sam Vijfhuizen, Chiel Groenewoud.

Bekijk hier de uitslagen en de stand

Bron: Rick Sinnige
Foto’s: Kees Verhaar (klik hier voor meer foto’s van dit duel)

NSV’46 incasseert vier goals in zeven minuten op bezoek bij koploper SC Woerden

Sportief klopt Nicolaas Boys in historische derby