FC Oudewater de gelukkigste in topper tegen Aarlanderveen

Aarlanderveen | Aarlanderveen is in de thuiswedstrijd tegen koploper FC Oudewater tegen zijn vierde nederlaag van het seizoen aangelopen. De teleurstelling bij de thuisploeg was groot, zeker omdat de winnende treffer pas in de zesde minuut van de blessuretijd viel.

In het eerste bedrijf deden Aarlanderveen en Oudewater nauwelijks voor elkaar onder. Alessio van der Straaten leek in het tweede kwart van de wedstrijd de thuisploeg op een 1-0 voorsprong te zetten, maar zijn schot ging op de paal. In de tegenstoot was het aan de andere kant wel raak. Tim Goes hielp een levensgrote kans eerst om een zeep, maar was in de herkansing wel trefzeker: 0-1. Via de aanvallers Jorn Poelwijk en Davey Grimmelius kon Aarlanderveen nog voor de rust orde op zaken stellen, echter waren deze mogelijkheden niet aan hen besteed.

‘Ik ben heel erg teleurgesteld in de uitslag, maar blij met wat we hebben laten zien’

Sander van Dijk | Trainer Aarlanderveen

Na de rust drong de ploeg van Sander van Dijk steeds meer aan, desondanks had Oudewater al snel op een 0-2 voorsprong kunnen staan. Daarna kreeg Aarlanderveen zelf kansen via Poelwijk, Van der Straaten en oud-prof Moussa Kalisse. Net op het moment dat iedereen zich bij een nederlaag begon neer te leggen kegelde Elias Karmiris een afvallende bal in de touwen. Toch kreeg Aarlanderveen niet veel later alsnog de deksel op de neus en ging een van richting veranderd schot van Mike Rijsbergen binnen, waardoor de bezoekers alsnog met drie punten het Polderpark verlieten.

Aarlanderveen-trainer Sander van Dijk baalde van de nederlaag. ‘Als je zelf in de 92e minuut de 1-1 maakt en er vier minuten later alsnog één om de oren krijgt, dan is dat wel heel erg balen. Ik denk dat we vandaag twee ploegen aan het werk hebben gezien die heel erg aan elkaar gewaagd waren. Hierdoor speelde zich veel van het spel op het middenveld af. De 0-1 was een ongelukkig moment, waarbij we niet goed uitverdedigden. Na de rust zijn we wat opportunistischer gaan spelen en hadden we de overhand. Dit werd in de blessuretijd dus beloond met de gelijkmaker, maar daarna kregen we dus erg ongelukkig nog een goal tegen. Dus al met al ben ik heel erg teleurgesteld in de uitslag, maar blij met wat we hebben laten zien. We hebben ook de beste kansen gehad, maar zoals Alex Redel zei de gelukkigste heeft voor ons helaas gewonnen.’