NSV’46 geeft goals te gemakkelijk weg tegen sterk SCH’44

Noorden | NSV’46 is de ongeslagen status kwijtgeraakt. In de thuiswedstrijd tegen titelkandidaat SCH’44 kreeg het maar liefst vier treffers om de oren. Drie van het kwartet aan doelpunten lieten de Noordenaren wel heel makkelijk gebeuren.

De Noordenaren startten nog sterk aan het duel. In de zesde minuut kreeg Cas van der Hoorn dé kans op de openingstreffer. Een voorzet vanaf rechts ging over alles en iedereen heen en bereikte ten hoogte van de tweede paal de geheel vrijstaande Van der Hoorn die zich zichtbaar geen raad wist met de geboden kans. Hij kon het leer aannemen, goedleggen maar vervolgens schoot hij hoog over.
De opponent uit Harmelen kroop hierna iets meer uit zijn schulp en dit resulteerde in de zeventiende minuut in de 0-1. Een voorzet vanaf de linkerkant werd door Jim Groenendijk dusdanig van richting veranderd dat de bal over Bas Kalshoven heen viel en een compleet vrijgelaten SCH’er bij de tweede paal simpel kon binnentikken. De tweede treffer liet niet lang op zich wachten en deze viel zoals wel vaker uit een corner. Matig verdedigen bood oud-Aarlanderveen captain Mike Busse de mogelijkheid de 0-2 tegen de touwen te koppen.

‘SCH was beter maar ik baal wel heel erg van hoe we de doelpunten weggeven’

NSV’46-doelman Bas Kalshoven

SCH’44 was de betere partij en zocht naar de derde treffer. Op slag van rust bracht echter Lars de Jong als een duveltje uit een doosje de spanning terug door met een verrassend schot van afstand op schitterende wijze SHC’-doelman Nick Mansveld het nakijken te geven.

‘In de rust bespreken we dat we de goals te makkelijk weggeven en vooral in duels voor het doel zoals met voorzetten en corners agressiever moeten zijn. Dit en ook door het doelpunt van Lars begonnen we met vertrouwen aan de tweede helft, maar al binnen vijf minuten is het bij de eerste de beste corner tegen alweer raak. Weer stond er een speler helemaal vrij om binnen te werken. Toen was het echt wel klaar ook’, aldus een geïrriteerde Bas Kalshoven.

De wedstrijd zat al vroeg in het slot dus en NSV’46 kwam er dan ook zelden meer aan te pas. De geel-zwarte formatie dicteerde het spel en liep in de slotfase dan ook nog verdiend uit naar 1-4, waardoor het uiteindelijk een meer dan afgetekende overwinning werd voor de inmiddels medekoploper van de vierde klasse B.

Kalshoven: ‘We hebben vandaag gewoon heel terecht verloren, zij waren beter maar ik baal wel heel erg van hoe we de doelpunten weggeven. Dit moeten we meenemen en dit zal uiteraard beter moeten.’