Heren ZV de Plas gaan positief de lockdown in

Amsterdam | Na een forse nederlaag tegen de nummer zes in de competitie, stond de wedstrijd tegen de nummer twee op het programma. Het Amsterdamse DJK-ZAR ontving De Plas in hun thuisbad. Wetende dat dit de laatste wedstrijd voor de lockdown is waren beide ploegen extra gemotiveerd.

De Plas kwam snel uit de startblokken, want de score werd geopend door Greig Bannatyne. De Amsterdammers reageerden snel en scoorden drie keer op rij. De heren van De Plas herstelden zich snel en scoorden twee keer achter elkaar (Valstar en Bannatyne), waardoor de eerste periode met een gelijke stand eindigden (3-3).

In de tweede periode opende de Amsterdammers de score. Deze werd gevolgd door een strafworp voor de mannen uit Nieuwkoop die niet verzilverd kon worden. De thuisploeg profiteerde hier optimaal van en liep verder uit. Door een hoog baltempo en goede zwemacties moesten de Amsterdammers regelmatig aan de handrem trekken. Dit werd goed gezien door de scheidsrechters, waardoor er tijdstraffen werden uitgedeeld. Hierdoor kreeg De Plas een aantal keer een man meer situatie die goed uitgespeeld werd. De stand na de tweede periode was 7-6.

De derde periode werd gecontroleerd door de Nieuwkopers. De scheidsrechters deelden meerdere tijdstraffen en twee strafworpen uit. Janko van den Haak en Emil Hoogstad zorgde dat de strafworpen in het net achter de keeper belanden. Peter Vork wist in deze periode twee keer te scoren, maar ook de Amsterdammers wisten een aantal puntjes mee te pikken. De stand na de derde periode was 10-10.

De spanning was om te snijden bij de start van de laatste periode. Beide ploegen pepten zich nog een keer helemaal op. Hierdoor duurde het lang voordat er gescoord werd. Het eerste doelpunt kwam van de Amsterdammers. De Plas moest dus risico’s nemen om de wedstrijd nog naar zich toe te trekken. Ondanks mooie acties ging de bal niet in het doel. De tegenstander wist hiervan te profiteren door de counters mooi uit te spelen. Zo stond de stand opeens op 13-10. Brian van Eijk wist toch nog een punt te scoren in de laatste secondes, waarmee de uitslag op 13-11 uit kwam.

De Nieuwkopers kijken terug op een zeer goed gespeelde wedstrijd tegen de nieuwe nummer 1 in de competitie. Deze speelstijl en motivatie moet vast gehouden voor de komende wedstrijden, hoewel de competitie even stil ligt vanwege de coronamaatregelen.

Egberts de schlemiel na gemiste strafschop in laatste minuut

NSV’46 geeft goals te gemakkelijk weg tegen sterk SCH’44