Nieuwkoop klimt op na tweede overwinning op rij

Nieuwkoop | Na een meer dan moeizame seizoenstart was er vorige week ineens de verrassende zege op FC Oegstgeest. Het heeft duidelijk vertrouwen gegeven aan de ploeg van Manfred van den Bosch, want een week later moest ook Be Fair er aan geloven.

In de openingsfase was Be Fair duidelijk de betere ploeg. Tot grote kansen kwamen de bezoekers echter niet. Twee pogingen werden relatief eenvoudig gestopt door doelman Thomas Boekestein. Na iets meer dan een kwartier meldde Nieuwkoop zich voor het eerst echt voor het doel van Be Fair. De bal viel aan de linkerkant van het strafschopgebied over de verdediging en voor de voeten van Sam Vijfhuizen. Hij twijfelde geen moment, haalde uit en zag de bal in de hoek van het doel verdwijnen.

Zeven minuten later kreeg Nieuwkoop de gouden mogelijkheid om de score te verdubbelen, toen Thijs van der Zon in het strafschopgebied werd neergehaald. De toegewezen strafschop werd door Boy Vork hard en hoog in de linkerhoek geschoten, 2-0. Be Fair kwam er in deze fase nauwelijks meer aan te pas. Toch kwamen de bezoekers ineens terug in de wedstrijd, toen Tom de Vos de diepte in werd gestuurd en de uitkomende Boekestein in de korte hoek kon passeren. Dit leverde een ruststand van 2-1 op.

In de tweede helft werd het duel een stuk slordiger van beide kanten. Opvallend was dat veel simpele passes al verkeerd gingen. Dit leidde tot enorm veel balverlies over en weer. In de beginfase van de tweede helft zagen we een goede kant voor Vijfhuizen, maar de keeper bracht redding. Daarna kwam Be Fair beter in de wedstrijd, zocht het veelvuldig de aanval, maar kwam het niet tot grote kansen. Nieuwkoop kreeg de mogelijkheid om in de omschakeling wel tot kansen te komen. Dirk van den Haak kreeg een mogelijkheid tot schieten, maar zijn schot was te slap.

Nieuwkoop kwam in de slotfase flink onder druk te staan, maar de verlossing kwam vlak voor tijd. Be Fair leverde de bal door het midden in, waarna Vijfhuizen met een simpele pass vrij voor de keeper werd gezet. Met een hard schot in de hoek besliste hij het duel, 3-1. Vork kreeg aan het einde van de blessuretijd nog de kans op een vierde treffer, maar voor een leeg doel kon hij zijn volley niet genoeg drukken, waardoor de bal net over de lat vloog. Zodoende was de eindstand 3-1 en boekte de oranjehemden hun tweede overwinning op rij. Hierdoor stijgen de Nieuwkopers naar de tiende plek op de ranglijst en mag er voorzichtig weer omhoog worden gekeken.

Opstelling SV Nieuwkoop:
Thomas Boekestein; Rick Pouw (15. Hein Bosma), Daan Zuijdervliet, Niels van Rijn, Sem Meertens; Dirk van den Haak, Dave Verhage (69. Mike van Schie), Boy Vork; Thijs van der Zon, Sam Vijfhuizen, Sallem Chemlali.

Bekijk hier de uitslagen en de stand

Bron: Rick Sinnige

Foto: Doelpuntenmakers Sam Vijfhuizen en Boy Vork. © Archief Kees Verhaar

NSV’46 geeft goals te gemakkelijk weg tegen sterk SCH’44

Moeilijk scorend Zevenhoven komt tekort tegen Woerden