Nieuwkoop verliest van zeer effectief CVC Reeuwijk

Reeuwijk | De competitiehervatting is voor Nieuwkoop uitgedraaid op een deceptie. Toen men na een helft voetballen aan de thee zat keek men op tegen een schier onmogelijk om te draaien 3-0 achterstand aan. Voetballend waren de bezoekers niet eens de mindere, de kansenverhouding lag ongeveer gelijk, maar de thuisploeg bleek een stuk effectiever.

Net voordat de klok de vijftien minuten aantikte kwam de rood-blauwe formatie van trainer Boris van Es op voorsprong. Een mooie aanval bereikte spits Lion van der Velde die de 1-0 op het bord zette. Nieuwkoop spelend met de forse wind in de rug kreeg vervolgens twee kansen op de gelijkmaker, waarbij de grootste met het hoofd voor Sam Vijfhuizen was. Het windvoordeel maakte dat de ploeg van Manfred van den Bosch het veldoverwicht had en het ook meermaals van afstand probeerde de CVC-doelman te verschalken.
Nog voor rust wist de thuisploeg de score binnen drie minuten te verdriedubbelen. Eerst betekende een prima aanval de 2-0 en in de veertigste minuut moest Thomas Boekestein buigen voor een fantastisch genomen vrije trap van Stephan Wahl, die vanaf een meter of vijfentwintig het leer hard in de kruising deed verdwijnen.

‘Wordt het 3-1 kan je nog alles of niks gaan spelen, zij kwamen er niet meer aan te pas’

Boy Vork over zijn gemiste kans op de aantsluitngstreffer

De tweede helft was Nieuwkoop het windvoordeel kwijt, maar toch waren zij voetballend gezien niet de mindere. De Reeuwijkers konden uiteraard leunen op de riante voorsprong, maar zakte wel erg ver terug, ook zeker qua niveau. Nieuwkoop geloofde in een wederopstanding, maar daarvoor moest er wel een aansluitingstreffer vallen. Kansjes kreeg men voldoende, echter waren er weinig verontrustende doelpogingen. Boy Vork die voor rust bij een stand van 1-0 al een goede kopkans verprutste, kreeg met nog iets meer dan tien minuten op de klok de grootste kans. ‘Ja die moet er gewoon in, dan wordt het 3-1 en kan je nog alles of niks gaan spelen. We hadden echt het gevoel niet kansloos te zijn, des te meer omdat zij er echt niet meer aan te pas kwamen’, aldus de aanvallende middenvelder.
Ook kansen voor Sem Meertens en Dave Verhage miste precessie waardoor er geen verandering kwam in score en de ruststand tevens de eindstand betekende.

‘Voetballend waren wij vandaag zeker niet de mindere. CVC is een zeer behoorlijk ploeg met een aantal hele goede spelers. Achterin is het bij hen heel stabiel en met die nummer tien, spits en linksbuiten blijven ze gevaarlijk. Maar wij hebben gewoon moeite met scoren, de kansen waren er, wij maken ze niet, zij wel. De tweede helft kwamen zij er ondanks wind mee helemaal niet meer uit, helaas konden we het niet meer spannend maken’, blikte Vork terug op de wedstrijd.

Door de nederlaag zakte van de tiende naar de twaalfde plaats, maar komend weekend kunnen ontvangen zij nummer laatst VVC, dat de rode lantaarn stevig in handen heeft. Bij winst – wat moet lukken – kan men zomaar weer drie plaatsen stijgen.