Nicolaas Boys loopt in slotfase tegen zeperd aan

Bodegraven | Met nederlagen tegen Bernardus en ASC kende Nicolaas Boys al niet de meest gelukkige voorbereiding op de tweede seizoenshelft, maar de eerste verliespartij tegen laagvlieger Bodegraven had desalniettemin niemand verwacht.

Tweeënhalve maand zonder competitievoetbal was beide ploegen niet in de koude kleren gaan zitten en de hevige wind maakte goed voetbal ook nog eens onmogelijk. Toch nam Nicolaas Boys na een rommelige openingsfase het initiatief. De Nieuwveners speelden de eerste helft met de wind in de rug maar verzuimde om hier goed gebruik van te maken, waardoor in de pauze nog altijd de brilstand op het scorebord stond.

‘Als je zelf niet scoort, dan weet je wat er gebeurd…’

Joost Verkerk | Aanvoerder Nicolaas Boys

Ook in de tweede helft mocht Nicolaas Boys het spel maken en loerde Bodegraven op de omschakeling. Waar het in het eerste bedrijf geen enkele keer over de middellijn kwam, was de thuisploeg na de rust wel een aantal keer gevaarlijk. Eerst kregen de groen-zwarten al een waarschuwing, waarbij doelman Xander Hardsteen een bal op de lat tikte. Vijf minuten voor tijd was het alsnog raak. Een lange peer van achteruit werd gepromoveerd tot treffer waardoor Nicolaas Boys zelfs met lege handen kwam te staan.

Mede door de vele gemiste kansen en de uitslagen op de andere velden was deze nederlaag een domper van jewelste voor de ploeg van Mo Bourgrine. Aanvoerder Joost Verkerk stak zijn teleurstelling niet onder stoelen of banken. ‘We hebben de hele wedstrijd wedstrijd de bal gehad en waren veel beter dan Bodegraven. We hebben een dozijn aan kansen gemist en kregen de bal er gewoon écht niet in. En als je zelf niet scoort… Tsja, dan weet je wat er gebeurd.’

Volgende week mag Nicolaas Boys op herkansing tegen rode lantaarndrager Alphense Boys. Hopelijk komen de Nieuwveners dan beter voor de dag en weten ze hun rug te rechten.

Opstelling Nicolaas Boys:
Xander Hardsteen; Jordy van Eijk, Rik Verkerk, Matthijs Egberts, Ravi Pijper; Rocco Uijttewaal (11. Fabio Rodrigues dos Santos), Joost Verkerk ©, Peter Burgmeijer, Luke van Veen; Michael Heemskerk (76. Aimsley van der List), Fitz MacLean (86. Jari Wijfjes)

Bekijk hier de uitslagen en de stand

Foto Jan van der Geest

Sportief zet joker in, derby verplaatst naar dinsdag 8 maart

Nieuwkoop verliest van zeer effectief CVC Reeuwijk