Nieuwkoop stunt in beker tegen eersteklasser Olympia

Nieuwkoop | Na een wisselvallige competitiestart met slechts vijf punten uit de eerste vier wedstrijden stond Nieuwkoop voor de zware opgave om de tweede bekerronde te overleven. Als tegenstander kwam de Goudse eersteklasser Olympia uit de koker. Bij Olympia, dit seizoen voor het eerst uitkomend in de zaterdag afdeling, zat oud-Nieuwkoop speler Marcel de Jong als waarnemend hoofdtrainer op de bank omdat hoofdtrainer Frank Bloemheuvel afwezig was.

Met een aantal wisselingen in de basiself ten op zichtte van de competitiewedstrijd van afgelopen zaterdag startte een energiek Nieuwkoop goed aan deze wedstrijd. Het spelbeeld in de eerste helft was redelijk gelijk opgaand en er waren aan beide zijdes weinig kansen te bespeuren. Echter na iets meer dan een half uur spelen was het Olympia-spits Lion van der Velde die het maximale haalde uit een lange bal van de keeper en met een goede aanname alleen op Nieuwkoop-doelman Thomas Boekestein afging. Oog in oog faalde hij niet en zette Olympia zo op een 0-1 voorsprong. Nieuwkoop stelde hier wat kleine kansjes tegenover, onder andere via Thijs van der Zon, maar wist daar nog geen resultaat uit te halen. Zodoende leefde in de rust bij Nieuwkoop zeker het gevoel dat er vanavond misschien wel iets te halen was tegen deze tegenstander.

En dat gevoel bleek juist zo werd in de tweede helft duidelijk. Met twee wissels in de rust, Dave Verhage voor Dirk van den Haak en Hamza Elmaraije voor Thijs van de Zon deed Nieuwkoop er een schepje bovenop. Waar de zeer solide verdediging vanavond al zeer weinig kansen weggaf, kregen de oranjehemden het middenveld meer en meer in handen en leek het een kwestie van tijd voordat het thuispubliek een doelpunt kon vieren. Ook Olympia voelde dit en de hierdoor ontstane irritaties leidde dan ook tot een aantal gele kaarten. Uiteindelijk duurde het tot halverwege de tweede helft tot Boy Vork, na een goede actie van invaller Volkert Hoogendoorn, de ploegen op gelijke hoogte schoot. Ook na dit doelpunt bleef Nieuwkoop de bovenliggende partij, alhoewel Olympia vanuit de counter enkele keren voor gevaar probeerde te zorgen hetgeen keer op keer goed werd verijdeld door de Nieuwkoopse defensie. Toen iedereen zich langs de lijn leek op te maken voor een penaltyserie was het toch Nieuwkoop dat net als afgelopen zaterdag tegen Aarlanderveen in blessuretijd toesloeg. Invaller Verhage zorgde er met de winnende treffer voor dat de ploeg van Boris van Es zich kan gaan opmaken voor een nieuwe loting en de derde bekerronde.

Bron: Rick Sinnige | Archieffoto: Kees Verhaar