Altior-ZSGOWMS, 0172SPORT

Altior verliest maar weet schade te beperken tegen koploper ZSGOWMS

Langeraar | Altior weet na vier speelrondes nog altijd niet wat winnen is. Thuis tegen de Amsterdamse koploper ZSGOWMS had het weinig in de pap te brokkelen en werd er voor de tweede maal op rij verloren.

De Amsterdammers kwamen goed uit de startblokken en lieten direct zien dat zij geenszins van plan waren om de koppositie op het spel te zetten. De nog ongeslagen fusieclub beschikt over een arsenaal aan technisch vaardige spelers en het dwong de thuisclub dan ook al snel achteruit. Binnen het kwartier had men waar het naar zocht toen er vanuit in een corner van dichtbij de 0-1 werd binnengeschoten. Dat de Amsterdammers voor rust niet uitliepen naar een marge van drie of meer, lag niet aan de tegenstand want kansen creëerde men genoeg. Het vizier stond echter niet op scherp.

Na rust was het snel raak toen een dieptebal op waarde werd ingeschat en afgerond. Tien minuten later was het 0-3 en was de wedstrijd definitief gespeeld, hoewel na de 0-1 al niemand meer geloofde in een driepunter voor de thuisploeg.

“Deze tegenstander was gewoonweg een maatje te groot voor ons”

Tim Heikoop zag dat zijn ploeg nauwelijks wat in te brengen had

“Deze tegenstander was gewoonweg een maatje te groot voor ons. Maar toch het bleef lang 0-1 en dan ga je toch hopen op een gestolen punt, maar de beslissing viel al heel snel in de tweede helft en toen was het wel gedaan. Ze hadden ook gewoon elf goede en technische spelers en pas nadat de 0-3 was gevallen durfden we ze een beetje aan te pakken. Voor die tijd kregen ze veel te veel tijd en ruimte om de actie te maken en daar wisten ze wel raad mee.”, keek Tim Heikoop terug op de kansloze nederlaag.

Altior kwam niet verder dan wat mislukte uitbraken maar nimmer kon het de achterhoede of doelman van de bezoekers verontrusten. Twintig minuten voor tijd liep een Amsterdamse middenvelder tegen zijn tweede gele kaart op en zodoende kreeg Altior met een man minder iets meer veldoverwicht. Dit leidde in ieder geval nog tot een doelpunt van Tom van der Weijden die zodoende de eer redde.

Altior staat door de verliespartij tiende en houdt zonder één keer te winnen toch nog vier ploegen onder zich, waaronder KDO, de komende tegenstander. “Het wil nog niet helemaal lukken dit seizoen dus KDO wordt een hele belangrijke pot voor ons. Zeker omdat zij het momenteel nog net iets minder doen met één uit vier. De druk staat er op want als we deze niet winnen dan zitten we al relatief vroeg in het seizoen in de gevarenzone. Vorig seizoen verloren we twee keer van KDO, het verbaast me dan ook dat ze zo laag staan. Normaal gesproken hebben ze een prima elftal”, besloot Heikoop zijn verhaal.

Opstelling Altior:
Jeroen Sassen; Sven de Regt (Stijn van der Meer), Tom van Vliet (Rody Blommestijn), Sebastiaan van Veen, Stan Janssen; Reber Taha, Sem van den Berg, Tom van der Weijden, Tim Heikoop (Bram Hartveld); Rick Keijzer (Eray Bozkurt), Luuk den Haan (Joost Sassen)

Archieffoto: Kees Verhaar

TAVV stelt opnieuw teleur en verliest van ASC

Nieuwkoop stunt in beker tegen eersteklasser Olympia