Zevenhoven weer met beide benen op de grond na afstraffing in Warmond

Warmond | De mannen van trainer Danny ter Hoeve leken voorafgaand aan de wedstrijd tegen Warmunda verrassend op weg om de eerste periodetitel van het seizoen binnen te halen. Na de afstraffing van zaterdagmiddag, waarbij de Zevenhovenaren met maar liefst 4-1 klop kregen, lijkt de eerste prijs van het seizoen verder weg dan ooit. Een klein wonder is nodig om volgende week alsnog de champagne te mogen ontkurken wanneer de laatste wedstrijd van de eerste periode zal worden afgewerkt.

Op het mooie sportpark van Warmunda, waar dit seizoen een nieuw hoofdveld is aangelegd, mag de terreinknecht van de club waarschijnlijk snel zijn biezen pakken. Meer dan een zandbak met grassprieten mag het veld niet genoemd worden, waardoor van normaal voetballen bijna geen sprake was op deze zonnige zaterdag. Al snel bleek dat de thuisploeg inmiddels wel gewend is aan de omstandigheden, de gastheren sloegen namelijk simpelweg het middenveld over en kozen steevast voor een diagonaal diepe bal op de snelle buitenspelers. Een spelopvatting waar Zevenhoven de handen vol aan had, mede omdat het zelf geen moment in staat bleek de bal in de ploeg te houden. De bezoekers lukte het niet de bal drie keer rond te spelen. Natuurlijk speelde het slecht te bespelen veld een rol, maar de grootste reden voor de matige vertoning was vooral de continue druk en agressie van de tegenstander. Geen moment kregen de middenvelders van Zevenhoven de tijd de bal rond te spelen of de spitsen te bedienen. Niet dat Warmunda over zo’n geweldig elftal beschikt, het is wel bereid om heel hard te werken en juist dat stukje ontbrak er nou net aan bij de elf van Ter Hoeve. Het was daarom niet heel gek dat Warmunda op voorsprong kwam na vijfentwintig minuten spelen. Toch kwam Zevenhoven vlak voor rust onverwacht terug in de wedstrijd nadat Maurits Splinter de bal op maat wist af te geven aan Nick Mooren die knap wist te scoren. Een onverwachte opsteker waar de bezoekers op z’n zachtst gezegd wat slordig mee omgingen. Vanaf de aftrap werd de bal door de Warmunda diep gegeven op de snelle Thomas van Kesteren die veel te simpel Lars Jansen wist te passeren en omdat Sjoerd Zuijdervliet verzuimde rugdekking te geven mocht van Kesteren vrij uithalen en in de verre hoek de 2-1 aantekenen.

“Die 2-1 was natuurlijk cruciaal, we hadden met een gelijke stand de rust moeten halen”

Trainer Danny ter Hoeve was ‘not amused met het optreden van zijn ploeg

Na rust werd Robin Leliveld vervangen door Gareth Rowlands die in de spits werd geposteerd, Falco de Lange zakte terug naar het middenveld en op die manier probeerde Ter Hoeve alsnog zijn ploeg naar een goed resultaat te loodsen. Het opportunistische spel leidde tot een grote kans van Mooren die zijn inzet met enig fortuin van de lijn gered zag worden. Mooren was door de afwezigheid van topscorer Marco Pellegrom overigens de enige aanvaller die voor enig gevaar voor het vijandelijke doel kon zorgen, maar wist deze middag niet voor de tweede keer te scoren. Toen de kruitdampen van het aanvallende Zevenhoven na zo’n vijfentwintig minuten waren opgetrokken profiteerde de thuisploeg optimaal van de krachtsinspanning van de bezoekers. Kevin van Bentum schoot een kwartier voor tijd de bal richting het Zevenhoven-doel waar Connor van Heertum stond te slapen en de bal onnodig in de verre hoek zag belanden. De 4-1 die vlak voor tijd viel, werd op de koop toegenomen omdat de geelhemden de handdoek toen al lang in de ring hadden gegooid.

Volgende week speelt Zevenhoven thuis tegen SJZ en is het bij winst afhankelijk van het resultaat van koploper NSV’46 en achtervolger BSC ’68.

Danny ter Hoeve was ‘not amused’ na afloop. “We hebben gewoon terecht verloren en daar word ik natuurlijk niet vrolijk van. Vorige week speelden we goed en hadden we moeten winnen en laten we op details de punten liggen. Vandaag eigenlijk ook, als we gewoon met een gelijkspel gaan rusten wordt het een hele andere tweede helft. Maar ach, we staan keurig derde en hebben al goede wedstrijden gespeeld en dat zal niet opeens weg zijn.”

Opstelling Zevenhoven:
Connor van Heertum; Lars Jansen, Sjoerd Zuijdervliet, Jop Vianen; Robin Leliveld (46. Gareth Rowlands), Robert Mooren (75. Tobias van der Voorn), Maurits Splinter, Lennart van Zon (80. Nick Vis), Berry Peters; Falco de Lange, Nick Mooren

Bekijk hier de uitslagen en de stand

Archieffoto: Kees Verhaar

0172SPORT, Blauw-Zwart-Nieuwkoop

Nieuwkoop overklast concurrent Blauw-Zwart en meldt zich in subtop

Nicolaas Boys doet zichzelf tekort tegen BSC ’68 en verliest nipt