Nicolaas Boys schiet niets op met doelpuntloos gelijkspel

Boskoop | Voor de tweede maal op rij heeft Nicolaas Boys doelpuntloos gelijk gespeeld. Op bezoek bij het Floreant van Dennis van den Ing was het in de eerste helft de betere partij, de thuisploeg had na de rust het overwicht.

De ploeg van René Ras begon goed aan de wedstrijd en speelde met veel passie en strijd. Het zette goed druk naar voren, had zeker in de eerste helft het betere van het spel en creëerde genoeg kansen. Na een paar minuten probeerde Sven Hoogervorst het al met een schot van afstand, maar zijn inzet belandde in de keeper zijn handen. Niet veel later waagde Peter Burgmeijer het met een lob, maar deze ging net over. Na circa een half uur spelen schoot Mike van der Aar van net buiten het strafschopgebied, zijn bal raakte de onderkant van de lat en stuiterde vervolgens het doel uit. In de rebound stuitte Tom van Nieuwburg op de keeper van Floreant.

“Ik ben er van overtuigd dat de doelpunten vanzelf gaan komen en dat we dan een aantal plaatsen stijgen op de ranglijst”

Joey van den Haak | Aanvoerder Nicolaas Boys

Na de rust wist Floreant steeds meer overwicht te krijgen. Tien minuten na rust haalde Jari Wijfjes een bal van de lijn, waarmee hij zijn team behoedde voor een tegentreffer. Niet veel later schoten de geelhemden net over en twintig minuten voor tijd belandde er ook nog een schot op de kruising achter Xander Hardsteen. Nicolaas Boys zette daar nog wel wat tegenover. Zo schoot Fabio Dos Santo een vrije trap net naast en probeerde Peter Burgmeijer het tien minuten voor tijd nog op z’n Harry Kane’s toen hij vanaf de middellijn de keeper iets te ver voor zijn goal zag staan. Doelman Dorus Donkers wist echter te redden, waardoor de brilstand op het scorebord bleef staan.

Aanvoerder Joey van den Haak, die terugkeerde van een blessure, vergeleek de wedstrijd tegen Floreant met die van twee weken terug tegen SJZ. “We creëerden opnieuw een paar goede kansen, maar maakten ze wederom niet af. Het is wel positief dat we niks weggaven en weer de nul hielden, maar we moeten onszelf meer gaan belonen. De passie en strijd is er altijd, de goals helaas nog niet. Ik ben er van overtuigd dat ze gaan komen en dat we dan een aantal plaatsen omhoog gaan op de ranglijst.”

Opstelling Nicolaas Boys:
Xander Hardsteen; Koen van der Hoorn, Joey van den Haak © (75. Rocco Uijttewaal), Jari Wijfjes; Jordy van Eijk, Peter Burgmeijer, Fabio Dos Santos, Sven Hoogervorst, Renzo Wijfjes (75. Ravi Pijper); Mike van der Aar (65. Milan Hoogervorst), Tom van Nieuwburg (65. Fitz MacLean)

Bron: Jan van der Geest | Foto’s: Manuela van Tol

Late gelijkmaker zuur voor TAVV

0172SPORT, SV Nieuwkoop-CSW

Nieuwkoop ook tegen CSW onderuit