Nieuwkoop ondanks sterke tweede helft onderuit bij concurrent Foreholte

Voorhout | Na twee weken van voorbereiding hervatte SV Nieuwkoop zaterdag de competitie met een uitduel tegen Foreholte. Een directe concurrent, al is dat in deze competitie – waar alles nog dichtbij elkaar staat – niet echt uniek. Een lastig duel zou het wel worden. Op het laatste moment werd de wedstrijd ook nog verplaatst naar een ander kunstgrasveld, omdat het hoofdveld was afgekeurd.

Met Auke Westerduin in de spits en zonder de afwezige aanvoerder Joris Verweij begon Nieuwkoop aan de beproeving in Voorhout. De openingsfase ging gelijk op. Beide ploegen kwamen tot kleine kansjes, maar wisten die niet te promoveren tot grote mogelijkheden of een doelpunt. Totdat de thuisploeg na 24 minuten op voorsprong kwam. Na gerommel voor het doel – er was overleg voor nodig tussen de grensrechter en scheidsrechter – werd het 1-0.

Daar bleef het niet bij voor Nieuwkoop. Een minuut of vijf later zorgde werd het 2-0. Doelman Thomas Boekestein liet de bal wat ongelukkig uit zijn handen vallen en zag de tegenstander profiteren. Tien minuten voor rust was het Dave Verhage die het Foreholte-doel maar eens onder vuur nam, maar zijn poging werd gekeerd door de doelman.

De slordigheden van Nieuwkoop bleven het verschil maken in dit duel. Zo kon Foreholte drie minuten na rust al de 3-0 maken. Een te slappe terugspeelbal van Sam van der Hoorn werd onderschept en afgestraft. Ondanks dat gegeven liet Nieuwkoop het er niet bij zitten en het wist zowaar de rug weer te rechten. Al snel na de derde tegentreffer wisten de oranjehemden iets terug te doen. Een voorzet van Melvin van den Hooren werd door Auke Westerduin tot doelpunt gepromoveerd. 3-1.

Nieuwkoop bleef na deze aansluitingstreffer komen en zag hoe Dirk van den Haak een goede mogelijkheid kreeg op de tweede goal, maar miste. Kort daarna viel deze alsnog. Boy Vork draaide de bal schitterend de kruising in en maakte het zo weer spannend, 3-2. Ondanks de goede tweede helft van Nieuwkoop en de pogingen om tot de gelijkmaker te komen, ging de ploeg van trainer Boris van Es met lege handen naar huis. Diep in blessuretijd besliste Foreholte het duel definitief door de 4-2 te maken.

Volgende week opnieuw een pittig duel voor Nieuwkoop, in eigen huis tegen koploper DONK.