Voorbeschouwing zaterdag 27 januari (Speelronde 13)

Van de redactie | Afgelopen wedstrijd werd er slechts op enkele velden gevoetbald vanwege het winterweer. Voor komend weekend zien de berichten er een stuk hoopgevender uit. We gaan er dan ook vanuit dat alle onderstaande wedstrijden doorgang zullen vinden. In de stand van de poule veranderde niet veel, deze week zullen er meer verschuivingen plaats gaan vinden. Wij hebben een paar verrassende voorspellingen gedaan. Zo denken we dat TAVV in de streekderby Zwammerdam weet te kloppen, NSV’46 Oegstgeest verlaat met drie punten en dat Altior het sterke Koudekerk weet te beteugelen. Zondag zien we hoeveel plekken ons dit oplevert op de ranglijst… 

Nieuwkoop – DONK
Nieuwkoop moest na de winterse onderbreking direct een bittere pil slikken. In Voorhout ging men met 4-2 onderuit en zakte men op de ranglijst naar de achtste plaats. De beruchte streep komt in zicht en daar wil men natuurlijk van wegblijven. De nummer elf staat ook binnen drie punten, dus de mannen van Boris van Es moeten gaan oppassen. Er moeten punten gepakt worden om een gaatje te slaan met de gevarenzone. Of dat dit weekend al gaat lukken is maar de vraag want het krijgt koploper DONK op bezoek. Om te winnen moet je scoren en juist daar ligt de crux voor Van Es. Zijn ploeg behoort tot de drie minst productieve ploegen van de tweede klasse en scoorde tot nu toe slechts veertien keer in twaalf wedstrijden. Dat is veel te magertjes natuurlijk en dit gaat de ploeg op den duur opbreken. Kansen worden er wel gecreëerd, het net doen laten bollen blijkt een ander talent voor nodig. Sam Vijfhuizen wordt hierin node gemist, maar van zijn vervangers mag ook meer worden verwacht. Mits er geen onbetwiste aanvalsleider opstaat voorzien wij andermaal een nederlaag…
Poule-voorspelling van onze redactie: 0-2 

ESTO – Zevenhoven
Beide ploegen kwamen tijdens de eerste speelronde na de winterstop nog niet in actie door de winterse omstandigheden van afgelopen week. Voor ESTO is het vooralsnog een teleurstellend seizoen. Na de desastreuze degradatie van afgelopen seizoen begon het misschien wel als titelkandidaat nummer 1 in de derde klasse A. Echter stond het bij het ingaan van de winterstop pas op de zevende plaats. Het verschil met koploper Aarlanderveen is echter maar zes punten, maar het zegt natuurlijk genoeg dat nog geen eens de helft van de wedstrijden winnend werd afgesloten. De Bodegraafse formatie is er dan ook alles aan gelegen om direct met een driepunter in eigen huis te beginnen en daar moet Zevenhoven het kind van de rekening van worden. Voor de Zevenhovenaren blijft het zaak om zo snel mogelijk zoveel mogelijk punten te behalen om nog in de race te blijven voor behoud in de derde klasse. Toch denken wij dat ze dit weekend bij ESTO vandaan met lege handen terugkeren.
Poule-voorspelling van onze redactie: 3-1

TAVV – Zwammerdam
Waar TAVV al in actie kwam – en een teleurstellende nederlaag bij het laaggeklasseerde DoCoS leed – bleef Zwammerdam nog even in de wachtkamer zitten. Tijdens de eerste seizoenshelft deden de blauw-witten en de groenen nauwelijks voor elkaar onder. Maar waar TAVV vooral aan het begin veel punten pakte, deed Zwammerdam dit juist vooral richting de winterstop. Met 18 punten uit 11 wedstrijden waren ze beiden goed voor een plaats in de middenmoot en daar zullen beide teams tevreden mee zijn. Het lijkt dan ook een affiche te zijn waarin de verschillen minimaal zullen zijn. Voor zowel TAVV als Zwammerdam maakt het vooralsnog ook weinig uit of ze thuis of uit spelen. Eigenlijk lijken alle voortekeningen aan te geven dat het wel eens een gelijkspel kan worden aan Sportpark Aardam West, wij gaan echter voor een nipte overwinning voor de thuisploeg. Ook wij moeten wel eens een gokje wagen!
Poule-voorspelling van onze redactie: 2-1 

Altior – Koudekerk
De derby tegen Zevenhoven werd zoals jullie ongetwijfeld weten afgelast en dus trapt Altior het nieuwe jaar thuis af tegen Koudekerk. De rood-wit-blauwen doen ieder seizoen bovenin mee en dat is dit seizoen niet anders. Momenteel bezet men de derde plaats op slechts drie punten van koploper Aarlanderveen. Het zal een lastige kluif worden dus, maar Altior heeft punten nodig om aan te haken en weg te komen uit de onderste regionen. De ploeg heeft te veel (aanvallende) kwaliteiten om tegen degradatie te gaan spelen, maar het om dit te vermijden zal er ook tegen een ploeg als Koudekerk meer dan alleen goed weerstand geboden moeten worden. Zeker thuis, waar het publiek vaak achter de ploeg staat zal men de aanvalsdriften van de bezoekers moeten temperen doormiddel van inzet en strijd. Een zege zal lastig worden en ondanks dat we Koudekerk hoger inschatten vullen we toch een gelijkspelletje in. Doordat er voor beide ploegen veel op het spel staat is deze wedstrijd omgedoopt tot ‘JRM-Reizen wedstrijd van de week’.
Poule-voorspelling van onze redactie: 1-1

Nicolaas Boys – sv Warmunda
Goed was het zeker niet, maar gewonnen werd er wel. En door de overwinning op Stompwijk’92 lijkt het degradatiespook dit seizoen niet in Nieuwveen langs te komen. Het verschil met de gevarenzone is namelijk al tien punten en daardoor lijkt men zich te kunnen richten op een nacompetitieplaats in de strijd om promotie. De nummer vier – uitgerekend de tegenstander van dit weekend – staat slechts drie punten boven de equipe van René Ras. We kunnen dus meteen weer spreken van een cruciale wedstrijd, want beide ploegen willen natuurlijk gaan voor dit felbegeerde ticket waarin ze concurrentie lijken te hebben van NSV’46 en Meerburg. Echter kunnen de subtoppers van de 4e klasse A dit ticket ook zomaar binnenslepen via de tweede periode. NSV’46 staat daarin ongeslagen bovenaan, maar ook Warmunda heeft daarin nog geen puntverlies geleden. Het beloofd dan ook een spannend potje te worden aan de W.P. Speelmanweg en houden het op een 1-1 gelijkspel.
Poule-voorspelling van onze redactie: 1-1

FC Oegstgeest – NSV’46
Na de gewonnen wedstrijd van afgelopen weekend tegen SJZ staat er voor NSV’46 direct weer een lastige tegenstander op het menu. Nu reist men af naar FC Oegstgeest, dat profiteerde van het verlies van SJZ en zonder zelf te spelen naar de tweede plaats achter koploper Teylingen kroop. Wanneer de Noordenaren de uitwedstrijd weten te winnen doet men hele goede zaken en komt met in punten op gelijke hoogte met de tegenstander, die weliswaar nog een wedstrijd te goed heeft maar deze eerst nog maar eens moet zien te winnen. Ook in de strijd om de tweede periode is dit een belangrijke pot, de ploeg van Dennis Tijssen leidt de dans, maar heeft nog genoeg concurrenten en één misstap kan al een streep door de prijs zetten. FC Oegstgeest is een stugge tegenstander en werd vooraf ook bestempeld als een kanshebber voor de titel. Vorig seizoen was men immers nog een treetje hoger actief maar degradeerde het ondanks een negende plaats in de eindstand… NSV’46 is gewaarschuwd dus. Wel verkeren de mannen van Tijssen in goede vorm en laten bij vlagen hele leuke dingen zien. Het vertrouwen is aanwezig en dat is in een ontmoeting als deze al een heel belangrijk gegeven. Na de zege op SJZ durven wij de Noordenaren weer eens op een overwinning te zetten.
Poule-voorspelling van onze redactie: 1-2

Gouderak – Sportief
Waar men in andere competities opgaat voor speelronde 13, hoopt Sportief zaterdag pas voor de tiende keer dit seizoen in actie te gaan komen. Vele rondes konden door een combinatie van natuurvelden en de winterse buien geen doorgang vinden in december en januari. Zo ging tweemaal de ontmoeting met koploper Bolnes niet door en mag men nu aantreden tegen Gouderak. Dit is waarschijnlijk psychologisch lekkerder dan na weken zonder wedstrijden direct de koploper te treffen. Sportief voetbalde immers zijn laatste wedstrijd op 9 december. Gouderak is geen hoogvlieger en zou een makkelijke prooi moeten zijn voor de mannen van Jan Wouters. Wij gaan er dan ook vanuit dat de mannen huiswaarts keren met de volle buit.
Poule-voorspelling van onze redactie: 0-2

De ‘JRM Reizen Wedstrijd van de Week’ is de wedstrijd in de derde klasse A tussen Altior en Koudekerk.
Wil je aan het eind van het seizoen ook kans maken op de JRM Reizen voetbalreis voor 2 personen naar Engeland? Of iedere week op de taart en tegoedbon van € 25,- van Bakker de Kruijf? SPEEL DAN MEE MET ONZE POULE!

Meld je hier aan voor de leukste voetbalpoule van de gemeente Nieuwkoop!

Archieffoto: Jaap Peters

Nieuwkoop ondanks sterke tweede helft onderuit bij concurrent Foreholte

Nicolaas Boys in wedstrijd met 2 gezichten naar 2-2 gelijkspel