DONK in ijzige kou te sterk voor TAVV

Gouda | TAVV heeft de eerste seizoenszege geen goed vervolg kunnen geven op bezoek bij het Goudse DONK. Na negentig minuten stapte het met een terechte 1-0 nederlaag van het veld.

Op het korte kunstgras ging een koude en vooral ijzige wind over het veld en dat leek beide ploegen geen goed te doen. Na een matige eerste helft werd met een brilstand de warme thee bereikt.

Al snel in de tweede helft kreeg TAVV een penalty tegen na een vermeende handsbal, welke vervolgens onberispelijk achter Rodney Pater in de touwen werd geschoten. Niet veel later moest TAVV met tien man verder toen diezelfde Pater een doorgebroken speler neerhaalde. Althans, dat was de lezing van de leidsman, want verder zag niemand dat. Het was namelijk een botsing tussen de TAVV goalie en een DONK aanvaller, nadat Pater eerst ook nog de bal had geraakt. Ondanks het ondertal kreeg TAVV nog een grote kans op de gelijkmaker. De ingevallen Ahmed Sharief verlengde de bal naar de geheel vrijstaande Yassine El Mariami, hij schoot de bal vervolgens hard over waardoor TAVV met nul punten huiswaarts keerde.

Volgens middenvelder Sebas van der Voorn was het een middag om snel te vergeten, ook had hij geen goed woord over voor scheidsrechter Obradovic. “Het was een erg matige wedstrijd. Over de hele wedstrijd gezien hadden zij het betere van het spel, maar we hielden wel goed stand. Ook heb ik me zitten verbazen over de scheidsrechter. Je denkt dat je op tweede klasse niveau wel redelijke scheidsrechters krijgt, en dat is ook vaak zo, maar deze man sloeg echt nergens op. Ik had de gehele wedstrijd het idee alsof hij een soort show aan het opvoeren was. Maar als met al was het een slechte pot met een nog veel slechtere scheidsrechter.”

Rodney Pater; Kevin van Broekhoven, Lars van der Pijl ©, Yannick Otto, Chiel Konings (Roel Vogel); Kevin van Wijk (Sem van der Hoorn), Sebas van der Voorn (Rick Zweers), Stan van Smoorenburg (Yoeri Bakker), Mike Keijzer (Ahmed Sharief); Dorus Boddeke, Yassine El Mariami