0172SPORT, SV Nieuwkoop Kampioen

Nieuwkoop kroont zich tot kampioen na eenvoudige zege op Koudekerk

Koudekerk | Na de bekerwinst van afgelopen woensdag kon Nieuwkoop zaterdag de absolute kroon op het seizoen zetten door ook het kampioenschap in de 3e klasse te pakken. Dit lukte de ploeg van trainer Boris van Es vrij eenvoudig, door met 0-3 te winnen van Koudekerk dat deze wedstrijd nog streed voor een periodetitel. Met de winst is het winnen van ‘de dubbel’ een feit. In de voorbereiding werd ook de 0172SPORT-CUP nog aan het palmares toegevoegd dus in feite kan men zelfs spreken van ‘de treble’…

Nieuwkoop had duidelijk even nodig om in de wedstrijd te komen tegen een stug Koudekerk, dat zelf verder geen hoogstaand voetbal speelde. Na een minuut of tien lukte het Nieuwkoop om de eerste kansen bij elkaar te voetballen. De meeste dreiging ging uit van Robin Voorend. Met twee schoten – die werden gered door de keeper – en een bal op de paal liet hij zich zien. Ook Dirk van den Haak, Sam van der Hoorn, Thijs van der Zon en Sam Vijfhuizen kregen kansjes. Het was uiteindelijk Dave Verhage die na ruim een half uur voetballen de bal na een mooie combinatie voor zijn voeten kreeg en de bevrijdende 0-1 binnenschoot.

“Eén zo’n feest is al een aanslag op je lever, laat staan twee”

Joris Verweij heeft na twee feestje in één week wel even genoeg gefeest

Nieuwkoop gooide – ondanks de bekerfinale van woensdag – veel energie in de wedstrijd wat nog maar eens onderstreept hoe fit de mannen van Boris van Es zijn. Dit bleef de tweede helft ook zo en de jacht op de tweede treffer werd geopend. Van der Zon was kort na rust dichtbij, maar zag zijn poging van de lijn gekeerd worden. Na een uur voetballen viel dan toch de verlossende 0-2. Opnieuw was Verhage de doelpuntenmaker. En alsof dat nog niet mooi genoeg was, gaf Verhage ook nog de assist op de 0-3. Oog in oog met de doelman legde hij de bal af op de meegelopen Van der Zon, die simpel kon binnenschuiven.

In de slotfase kreeg Nieuwkoop nog twee uitgelezen mogelijkheden om de score verder op te laten lopen. Vijfhuizen kopte de bal tegen de paal en invaller Hamza El Marajie zag een penalty gekeerd worden. Zo bleef het bij 0-3 en kon voor de tweede keer deze week de champagne worden ontkurkt.

“Koudekerk kon de periodetitel nog pakken dus we dachten dat ze er alles aan zouden gaan doen om te winnen, maar niets was minder waar”, opent aanvoerder Joris Verweij zijn relaas. “Vanaf de eerste minuut waren wij de betere partij. We zette hoog druk en doordat zij bleven proberen om op te bouwen, maar dit erg slordig deden konden wij zo’n beetje elke bal veroveren. We kregen al vrij snel een paar grote kansen, maar benut deze niet. De eerste helft moet je eigenlijk al 0-3 misschien zelfs 0-4 voorkomen. Met maar 0-1 hielden we ze in leven en dan verwacht je tweede helft een stormloop, maar ook dat gebeurde niet. Aan niks was te zien dat Koudekerk een periode kon pakken.”

Dat er nu even genoeg gefeest is in Nieuwkoop is zeker: “Ja het is maar goed dat je maar eenmaal per seizoen een beker en schaal kunt pakken want één zo’n feest is al een aanslag op je lever, laat staan twee in één week! Het kampioensfeest moest ook wel even op gang komen. Het viel een beetje in het niet bij afgelopen woensdag. Toen was de ontlading groter maar uiteindelijk hebben we nu ook weer een heel mooi feestje gehad!”

Opstelling SV Nieuwkoop:
Thomas Boekestein; Rick Pouw; Mike Boelee (71. Noë Esselink), Sem Meertens; Thijs van der Zon, Dirk van den Haak, Joris Verweij (79. Sami Chourak), Sam van der Hoorn (71. Boy Vork), Dave Verhage (79. Levi Simmerman); Sam Vijfhuizen, Robin Voorend (71. Hamza El Marajie).

Bron: Rick Sinnige

NSV’46 komt na rust te kort om BSC’68 van zich af te houden

Nicolaas Boys neemt de volle buit mee uit Hazerswoude en is veilig