Zevenhoven haalt opgelucht adem bij seizoensopening

Zevenhoven | Het was vooral de opluchting die overheerste na de zeer moeizaam behaalde overwinning op Rohda ’76. De ploeg die in de voorbereiding nog zo makkelijk aan de kant werd gezet bleek zaterdag een zeer lastige eerste horde. Met wat kunst- en vliegwerk, hier en daar wat geluk en twee prachtige goals werd er uiteindelijk toch een vervolg gegeven aan de goede oefencampagne.

De eerste reactie na de wedstrijd van trainer Chris Snatersen sprak boekdelen. ‘Ben opgelucht man, vooral opgelucht’ en hij blies het lucht nog maar eens uit de gebolde wangen. Een logische reactie van de trainer, waar dit jaar ook iets van mag worden verwacht. Zevenhoven beschikt eindelijk weer over een goede selectie en moet hoge ogen kunnen gooien in de vierde klasse. Dan zal het overigens wel beter voor de dag moeten gaan komen dan afgelopen zaterdag. In de eerste helft was de opbouw prima verzorgd, maar vooral traag en bij balverlies liepen de verdedigers elkaar bij vlagen in de weg. Echt gevaarlijk werd Rohda ’76 overigens nooit en bij de schaarse doelpogingen stond de prima keepende Jordy Aartman altijd op de goede plek. Kansen waren er wel voor Zevenhoven, de diep gestuurde Marco Pellegrom wist na zo’n dertig minuten spelen zelfs tot scoren te komen, maar zag zijn doelpunt wegens buitenspel worden afgekeurd. Eenzelfde scenario speelde zich tien minuten later nog eens af. Nu was het Nick Mooren die scoorde, maar ook zijn treffer werd afgevlagd en vervolgens afgefloten.

‘Ik weet niet of een rode kaart terecht was geweest, maar als de scheidsrechter hem had gegeven zou ik er niet raar van hebben opgekeken’

Chris Snatersen | Trainer Zevenhoven

In de tweede helft durfde de Zevenhovense voorhoede dan eindelijk iets meer druk te geven, de ploeg werd sterker en dreigender maar de grootste kans van de wedstrijd was er opeens voor de tegenpartij. De spits van Rohda ’76 omspeelde – na een prima dieptepass – de uitgekomen Jordy Aartman en werd vervolgens door de Zevenhovense keeper onreglementair naar de grond gewerkt. Tot grote opluchting van alles en iedereen die het geel en rood een warm hart toedraagt kwam Aartman weg met slechts geel. Aangezien het incident zich afspeelde buiten de beruchte zestienmeter volgde er slechts een vrije trap die hilarisch genoeg door Aartman zelf uit de kruising werd geramd. Zevenhoven was nu eindelijk wakker en kreeg met het inbrengen van aanjager Robert Mooren en de razendsnelle Erik de Boer een nieuw impuls. Het was daarom ook niet toevallig dat het eerste doelpunt bij laatstgenoemde vandaan kwam. Na een prima versnelling over de rechterflank bezorgde de buitenspeler de bal bij nieuwkomer Tobias van der Voorn, die het leer vervolgens loeihard in de bovenhoek deed belanden. Even later verdubbelde Marco Pellegrom de score. De teruggekeerde spits – die even daarvoor de grootse kans van Zevenhoven om zeep had geholpen – ontfermde zich over een toegekende vrije trap op zo’n vijfentwintig meter van het doel. Op magistrale wijze wist hij de bal over de muur en achter de keeper te plaatsen, wat direct zorgde voor een klein feestje aan de Stationsweg. Een klein en bescheiden feestje, want het was uiteindelijk toch vooral opluchting die overheerste in het Zevenhoven-kamp.

Bekijk hier de uitslagen en de stand

Opstelling Zevenhoven:
Jordy Aartman; Robin Leliveld, Sjoerd Zuijdervliet ©, Nick Vis, Berry Peters (70. Erik de Boer); Tobias van der Voorn (80. Daan Brouwer), Bart Verlooij, Niels van Rijn (65. Robert Mooren), Chris den Haan; Nick Mooren, Marco Pellegrom

Archieffoto Tino Stulen

Zevenhoven on Wheels groot succes

Nieuwkoop hard onderuit tegen ‘leep’ VVSB