0172SPORT, fc Amsterdam, sv Nieuwkoop

Nieuwkoop boekt ruime overwinning in eerste oefenwedstrijd

Amsterdam | Zaterdagmiddag speelde Nieuwkoop de eerste oefenwedstrijd van het seizoen. Met tweeëntwintig man werd er afgereisd naar het sportpark van FC Amsterdam, gelegen onder de rook van de Johan Cruijff ArenA.

Tegenstander FC Amsterdam komt komend seizoen uit in de 4e klasse. Het beschikt over een aantal prima voetballers, die de eerste kwart van de wedstrijd prima stand wisten te houden. Na iets meer dan een half uur spelen kwamen de oranjehemden op voorsprong via debutant Dirk van den Haak, overgekomen van Sportief. Hij was alert na een slechte terugspeelpass van FC Amsterdam en makte zo zijn eerste treffer in Nieuwkoopse dienst. Enkele minuten later verdubbelde Dennis Boer vanaf elf meter de score naar 0-2. Vlak voor rust kreeg de thuisploeg ook een strafschop, wegens vermeend hands. Dit cadeautje werd uitgepakt en zo was de ruststand 1-2.

In de tweede helft stonden er elf nieuwe sv Nieuwkoop-spelers op het veld, en al na een kleine vijf minuten bracht Rick Pouw vanaf de rechterkant met een geplaatst schot de marge weer naar twee. Opnieuw zo’n vijf minuten later, toen het inmiddels flink was gaan regenen, schoof Louis van den Berg, overgekomen van Aarlanderveen, de 1-4 binnen.

Na iets meer dan een uur kwam ook aanvoerder Jeffrey van Lith op het scoreformulier. Hij maakte de 1-5 vanuit een strafschop. De laatste treffer werd na zeventig minuten gemaakt door wederom Louis van den Berg. Van een afstandje werd de bal knap over de doelman heen geschoten. In de laatste twintig minuten waren er nog kansen, maar de 1-6 bleek uiteindelijk de einduitslag.
Volgende week zaterdag oefent Nieuwkoop 1 om 14:30 uur thuis tegen CSW.