Nieuwkoop boekt dankzij vier treffers Elmaraije eerste competitiezege bij SCW

Rijsenhout | Het gelijkspel van Nieuwkoop tegen Sporting Leiden en de nederlaag tegen RKDES zal toch hebben gevoeld als een slechte seizoenstart voor Nieuwkoop. De oranjehemden hebben de draad weer op kunnen pakken op bezoek bij SCW.

SCW is al sinds 1997 een stabiele factor in de derde klasse. Het is de eerste keer dat Nieuwkoop de ploeg uit Rijsenhout treft. De eerste twee duels werden verloren door die ploeg, wat voor de ploeg van trainer Boris van Es hoop gaf op een eerste competitiezege in dit seizoen.

Het duurde tot de twintigste minuut totdat Nieuwkoop de voorsprong kon pakken in Rijsenhout. Na een goede actie over rechts van Hamza Elmaraije kon Sam Vijfhuizen de bal van dichtbij binnentikken voor de 0-1. Lang kon Nieuwkoop niet van de voorsprong genieten want vijf minuten na de openingstreffer lag de 1-1 namelijk al achter doelman Thomas Boekestein.

Nieuwkoop kwam vervolgens na rust ijzersterk uit de kleedkamer. In de eerste minuten na de pauze verdween de bal liefst vier keer in het net. Nog opvallender: vier keer was het Elmaraije die wist te scoren. Zo stond er na vijfenvijftig minuten een ruime 1-5 voorsprong op het scorebord.

Na de vijfde treffer werd er gas teruggenomen door Nieuwkoop, wat de wedstrijd de laatste vijfendertig minuten uitspeelde. Kansen waren er nog wel, doelpunten niet meer. Zo bleef de stand van 1-5 tot en met de laatste seconde op het bord. Een goede voorbereiding voor Nieuwkoop op de derby tegen SV Aarlanderveen van volgende week.