Gouden Handschoen 0172SPORT

Nieuw: de Gouden Handschoen

Nieuw | Vanaf dit seizoen vergeven we naast de Intersport Twinsport Topscorer van het Jaar-trofee ook de Gouden Handschoen voor de Keeper van het Jaar.

Vanaf nu vind je bovenaan de homepage naast de icoontjes voor de Jumbo Bas Bobeldijk Poule en de Topscorers ook het icoontje voor de Gouden Handschoen. Daar vind je de tussenstand die wekelijks bijgewerkt zal worden. De keeper die aan het einde van het seizoen het beste gemiddelde heeft wint de Gouden Handschoen. Om in aanmerking te komen voor de trofee dien je als doelman wel minimaal vijftien wedstrijden onder de lat te hebben gestaan. Je zult begrijpen dat hoe minder tegengoals de doelman incasseert hoe groter de kans is om de trofee – die evenals de topscorers trofee uitgereikt zal worden tijdens de komende 0172SPORT-CUP – te winnen.

De puntentelling is als volgt:

Basisplaats +5
Invalbeurt +3

De ‘nul’ +5
Gestopte strafschop +3

Tegendoelpunt -1
Eigen goal -2

Gele kaart -1
Direct rood -4
Twee keer geel -3

Strafschop scoren +3
Doelpunt vanuit vrije trap of veldgoal +5

Dit weekend wisten zowel Nicolaas Boys-doelman Koen Verlooij als Altior-goalie Jeroen Sassen een strafschop te keren, wat dus extra punten opleverde. Voor Verlooij een meevaller want hij moest ook vier keer vissen…
TAVV en Zevenhoven hielden de ‘nul’ waardoor Edwin Pieterse en Jordi Aartman vijf extra punten konden bijschrijven. Helaas liep laatstgenoemde tegen een gele kaart aan wat hem vervolgens een punt kostte. Door de tien tegentreffers die Ramon Alblas moest slikken en de gele kaart die hij opliep staat hij helaas in de min… De tussenstand die dit alles na speelronde 1 oplevert vind je op deze pagina.

Foto: NSV’46-goalie Bas Kalshoven voorkomt met een uiterste inspanning een tegentreffer in de ontmoeting tegen Nieuwkoop. © Archief Kees Verhaar

Cyclo & Cross in Nieuwveen op zondag 13 oktober

HMSH – Altior gaat niet door