Nicolaas Boys strijdend ten onder tegen RKDES

Nieuwveen | Bij beide ploegen was duidelijk wat er op het spel stond. “Van kiet af aan” was het duel tussen Nicolaas Boys en RKDES er één met veel passie en strijd, en veel harde overtredingen. Na negentig minuten stond Nicolaas Boys echter opnieuw met lege handen, RKDES bleek de meest gelukkige en daarmee kreeg Nicolaas Boys in elk geval te weinig.

Dat Dijar Kasim zijn stempel probeert te drukken op zijn ploeg moge duidelijk zijn. De intentie van Nicolaas Boys is om van achteruit verzorgd voetbal te spelen. Bij balbezit van de tegenstander doet met collectief hetzelfde. Soms zakt de ploeg in, maar op andere momenten zet het met zijn allen juist goed druk op de tegenstander. Inherent aan de leeftijd van de ploeg is dat het af en toe ook wat wisselvallig is, bij vlagen is het erg onrustig en grossiert men in onnodig balverlies.

Nicolaas Boys was in de eerste helft voetballend de betere partij, maar net als in de afgelopen weken kreeg men nauwelijks kansen. Rik Verkerk was namens “zwart en groen” nog het dichtst bij een treffer, zijn kopbal belandde echter op de vuisten van doelman Tijn Kraak. De grootste kans van de eerste helft was voor de bezoekers uit Kudelstaart. Na een prima combinatie verscheen de RKDES-spits alleen voor doelman Koen Verlooij, echter werd er in vrijstaande positie te onrustig uitgehaald waardoor de bal huizenhoog over ging.

‘Dit is dus hoe het al weken gaat…’

Peter Burgmeijer | Aanvoerder Nicolaas Boys

In de tweede helft golfde het spel lange tijd op en neer, zonder dat men echt gevaarlijk werd. Een kwartier na rust leek Jim Janmaat op knappe wijze – een lob over Kraak – voor de openingstreffer te zorgen, echter koos scheidsrechter De Goede ervoor om de voordeelregel niet te hanteren, waardoor hij floot voor een vrije trap na een overtreding op Finn Janmaat. Een paar minuten later kwam RKDES aan de leiding. Luke van Veen kreeg een licht zetje van RKDES-aanvaller Roy Endhoven, De Goede zag hierin geen overtreding en liet doorspelen, met een prima curve werd Niels Verhaar vervolgens verschalkt door de lepe spits van RKDES: 0-1. Verhaar – tegenwoordig veldspeler in het vijfde elftal – was na de rust in de ploeg gekomen voor de geblesseerd geraakte Verlooij.

Nicolaas Boys ging in de achtervolging en kreeg via Finn Janmaat de grootste kans op de gelijkmaker. Een scherp aangesneden voorzet van Jim Janmaat belandde voor de linker van het nog altijd zestienjarige talent, echter ging zijn inzet snoeihard over. Twee minuten later leek RKDES de wedstrijd te beslissen. Waar alles en iedereen aan buitenspel dacht, hield grensrechter Vonk de vlag omlaag, Verhaar – voormalig doelman van Argon en Nicolaas Boys – liet in een één-tegen-één situatie zien dat hij het keepen nog niet verleerd is en hield zijn ploeg op de been. Even later was Rik Verkerk namens Nicolaas Boys dicht bij de gelijkmaker, maar met de achterkant van zijn hoofd kopte hij op de paal. Dichterbij een treffer kwam de ploeg van Kasim echter niet meer en ook nu deed een gebrek aan scorend vermogen de thuisploeg de das om. Aanvoerder Peter Burgmeijer was na afloop helder in zijn mening. ‘Dit is dus hoe het al weken gaat…’

Koen Verlooij (46. Niels Verhaar); Joost Verkerk, Luke van Veen, Rik Verkerk, Tom van Gils; Peter Burgmeijer ©, Sjef de Groot, Ravi Pijper (35. Fitz MacLean, 73. Rowan Sassen); Jim Janmaat, Jordy van Eijk, Finn Janmaat