Nicolaas Boys kijkt ondanks nederlaag nog steeds naar boven

Rotterdam | Na drie gelijke spelen op rij snakte Nicolaas Boys naar een overwinning, echter stond er een lastige uitwedstrijd op het programma bij FC IJsselmonde, de nummer drie van de ranglijst.

Nicolaas Boys moest aantreden zonder het spitsenduo Nick Teunissen en Menno Moerdijk, beide waren dit seizoen al goed voor meer dan een kwart van de Nieuwveense productie. Toch begonnen de Nieuwveners uitstekend aan de wedstrijd. ‘Ons veldspel in de beginfase was goed. IJsselmonde liet zien over enkele goede individuele spelers te beschikken met een behendig middenveld en een razendsnelle rechterspits. Desondanks was er tot de 1-0 niets aan de hand’, aldus elftalleider Ed van Vliet. De 1-0 viel in de twintigste minuut uit een vrije trap. Vijf minuten voor rust werd de score verdubbeld, de bal werd vanaf de middellijn blind naar voren getrapt, hier werd de bal na één keer stuiteren op de pantoffel genomen door de IJsselmonde spits, deze raakte de bal fantastisch en de bal vloog op schitterende wijze binnen achter de verbouwereerde Tim Stouten. Ondanks de 2-0 achterstand kon Nicolaas Boys in de eerste helft voetballend goed meekomen, maar het gemis van het spitsenduo was voelbaar, want verder dan de zestienmeter kwamen ‘de boys’ niet.

‘Tot de 1-0 was er niets aan de hand, ons veldspel in de beginfase was goed’

Ed van Vliet | Elftalleider Nicolaas Boys

In de rust besloot Dijar Kasim een aanvallende wissel toe te passen door Michael Heemskerk te brengen voor Joost Verkerk. IJsselmonde – dat zijn thuiswedstrijden afwerkt op slechts een kilometer van De Kuip – speelde in de tweede helft juist behoudender en gokte via de omschakeling op de snelheid voorin. Twintig minuut voor tijd kwam het geloof bij Nicolaas Boys helemaal terug. Luke van Veen werd in het strafschopgebied gevloerd en schoot zelf de toegekende strafschop binnen: 2-1. Vijf minuten voor het eindsignaal werd de wedstrijd op slot gegooid. Doelman Tim Stouten – dit seizoen veelvuldig uitblinker aan Nieuwveense zijde – speelde de bal te zacht in op een verdediger, deze werd opgepikt door de spits van IJsselmonde en kon vrij eenvoudig de 3-1 maken. Nicolaas Boys probeerde het nog wel, maar deze tegentreffer bleek uiteindelijk de nekslag.

Door deze nederlaag is Nicolaas Boys gezakt naar de negende positie op de ranglijst en heeft het nog maar drie ploegen onder zich. Ed van Vliet maakt zich desondanks nog geen zorgen: ‘We kijken nu twee kanten op. Als we zondag winnen van HOV/DJSCR hopen we bij de ondersten weg te blijven en kunnen we ons vizier weer richten op de ploegen boven ons. Het gat met de nummer vijf is immers ook maar drie punten.’