0172SPORT, Altior, Daan van der Pijl

Altior speelt zich nagenoeg veilig op bezoek in de Hofstad

‘s Gravenhage | Voorafgaand aan de ontmoeting met GDA wees trainer Manfred van den Bosch zijn ploeg er op dat de knappe overwinning tegen ONA alleen van waarde was wanneer dit een goed vervolg kreeg op de al gedegradeerde opponent.

De vraag was of GDA, een afkorting van en verwijzing naar de Italiaanse geestelijke Gabriele dell’Addolorata, enige weerstand zou bieden gezien de plaatst op de ranglijst plus het gegeven dat men komend jaar de focus verlegt naar de zaterdag. Na afloop kon men constateren dat zij aan hun sportieve plicht wilden voldoen maar gewoonweg niet bij machte waren de Langeraarders af te stoppen.

Altior startte – bij afwezigheid van Davey Smits – met Daan van der Pijl in het hart van de verdediging, die na zeven maanden blessureleed een goede indruk maakte aan de zijde van kapitein Anton den Haan.
De eerste helft was zeer rommelig en buiten een schot op de paal van Tom van der Weijden en een gepareerde schuiver van Marco Pellegrom viel er niet veel te beleven in Loosduinen. Alwaar de oranjehemden duidelijk technisch en tactisch beter onderlegd waren werd er de eerste helft dus niet gescoord.

‘Ik ben blij dat ik na zeven maanden toekijken, weer van waarde kon zijn binnen de lijnen’

Daan van der Pijl | Verdediger Altior

In de rust gaf een ontevreden Van den Bosch aan dat zijn ploeg sneller de flanken moest opzoeken en bracht hij met de snelle Rick Keijzer een speler om dit kracht bij te zetten. Tom van der Weijden verhuisde door deze tactische omzetting naar de voor hem vertrouwde middenlinie wat de creativiteit in het aanvalsspel van de bezoekers duidelijk ten goede kwam.
Binnen twee minuten was het via Mike Otto al raak, hij rondde een vlot lopende aanval mooi af. Niet veel later snelde Keijzer langs zijn directe tegenstander, gaf de bal voor waarna Marco Pellegrom via de keeper raak schoot, 0-2. Even was de focus bij Altior niet optimaal en kreeg de Haagse opponent binnen een paar minuten een drietal kansen de marge te verkleinen. Zo werd er vanaf een meter of drie door de geheel vrijstaande spits naast het doel van Sassen gekopt.

In de drieënzestigste minuut maakte Altior vanaf de strafschopstip aan alle onzekerheid een einde. Aanleiding was een overtreding op Keijzer, Pellegrom benutte het geboden buitenkansje. Het slotakkoord was voor clubtopscorer Ed van der Weijden die op aangeven van Otto de 0-4 binnen wist te koppen.

Daan van der Pijl keek tevreden terug op zijn rentree én de winst in Den Haag. ‘De eerste helft hadden we problemen het de tegenstander echt lastig te maken en het tactische plan goed uit te voeren. De tweede helft lukte dit wel en kwamen zij niet meer onder de druk uit. Persoonlijk ben ik erg blij dat ik na zeven maanden toekijken weer van waarde kon zijn binnen de lijnen. Het ging best lekker maar na een uur spelen zat ik er doorheen en schoot het een soort van in mijn rug. Ik kijk uit naar de resterende vier wedstrijden waarin we ons op zeker gaan veilig spelen. Ik hoop hierin van waarde te kunnen zijn.’

Officieel heeft Altior nog een aantal punten nodig om helemaal veilig te zijn en het verblijf in de tweede klasse te continueren. Dat moment komt na de winst in Loosduinen wel steeds dichterbij. Het doet zelfs nog volop mee voor de derde periode waar het slechts twee punten achterstand heeft op DOSR.

Jeroen Sassen; Daan Vonk, Daan van der Pijl (60. Jimmy Egberts) Anton den Haan © (71. Tim Heijkoop), Sven van Vliet; Stan van der Meer (46. Rick Keijzer), Ed van der Weijden, Thijs Noordsij; Tom van der Weijden, Marco Pellegrom, Mike Otto