Nicolaas Boys doet zichzelf tekort met gelijkspel tegen koploper SJZ

Nieuwveen | Nicolaas Boys heeft de thuiswedstrijd tegen koploper SJZ met 0-0 gelijk gespeeld. Voorafgaand aan deze wedstrijd had men waarschijnlijk voor deze uitslag getekend, zeker omdat SJZ nog geen punt had laten liggen en na drie wedstrijden al een doelsaldo van +15 had. Maar achteraf kon men concluderen dat ze zichzelf flink tekort hadden gedaan.

De bezoekers uit Zoeterwoude kwamen erg matig voor de dag en al in de eerste helft had Nicolaas Boys zichzelf behoorlijk kunnen belonen. Het kreeg een aantal goede mogelijkheden om de score te openen, echter was het aan doelman Tijs Brinks te danken dat de brilstand op het scorebord bleef staan. Met een aantal goede reddingen hield hij zijn ploeg op de been.

Na de rust kwam SJZ beter de kleedkamer uit en waren beide ploegen het eerste kwartier in evenwicht. Langzamerhand trok Nicolaas Boys opnieuw het initiatief naar zich toe. Wederom kreeg de ploeg van René Ras een aantal goede kansen, maar opnieuw stond het vizier van de voorwaartsen niet op scherp. In de ultieme slotfase, toen SJZ naar het einde van de wedstrijd snakte, kreeg het zelfs een open kans vanaf vijf meter maar ook deze werd gemist. De gasten zette daar maar één goede kans tegenover.

Xander Hardsteen; Koen van der Hoorn, Luke van Veen ©, Jari Wijfjes; Jordy van Eijk, Peter Burgmeijer, Fabio Dos Santos, Sven Hoogervorst, Ravi Pijper (Renzo Wijfjes); Mike van der Aar (Tim Hoogervorst), Tom van Nieuwburg (Fitz MacLean)

Bron: Mediapartner Leidenamateurvoetbal | Foto’s Jan van der Geest