Nicolaas Boys doet goede zaken voor plaatsing promotiepoule

Nieuwveen | Nicolaas Boys dacht op voorhand aan drie overwinningen genoeg te hebben om zich te plaatsen voor de promotiepoule. Hiervoor dien je na veertien wedstrijden bij de eerste zes te eindigen. De eerste van de vier finales werd door Nicolaas Boys overtuigend begonnen.

Het eerste half uur waren Nicolaas Boys en WVC gelijkwaardig aan elkaar. Na een half uur spelen kreeg Luke van Veen de ideale mogelijkheid om de groen-zwarten op een 1-0 voorsprong te zetten vanaf elf meter. Van Veen liet deze 100% kans echter onbenut.
Tien minuten voor rust kwamen de Nieuwveners alsnog op een 1-0 voorsprong door een treffer van Nick Teunnissen.
De treffer werkte echter niet bevrijdend, want WVC was in het restant van de eerste helft de bovenliggende partij en kreeg een aantal kansen op de gelijkmaker. Echter waren het de paal en doelman Tim Stouten die de ploeg van Dijar Kasim op de been hielden.

In de tweede helft was Nicolaas Boys heer en meester, en hadden de bezoekers uit Roelofarendsveen niets meer te vertellen. Toch was er al bijna zeventig minuten gespeeld voordat Jim Janmaat de wedstrijd in het slot gooide: 2-0. Tien minuten voor tijd maakte het 15(!)-jarige talent Finn Janmaat de 3-0.

‘Het zit nog heel dicht bij elkaar. Ik denk dat we nog twee wedstrijden moeten winnen’

Sjef de Groot, aanvoerder Nicolaas Boys

Door deze overwinning is Nicolaas Boys de bezoekers gepasseerd op de ranglijst en hierdoor zijn ze gestegen daar de vijfde plaats. Desondanks rekent men zich nog niet rijk. ‘Het was een lekkere overwinning, maar we zijn er nog niet. Het zit allemaal nog heel dicht bij elkaar. Ik denk dat we nog twee wedstrijden moeten winnen om bij de eerste zes te eindigen’, aldus Nicolaas Boys aanvoerder Sjef de Groot.

Tim Stouten, Peter Burgmeijer, Luke van Veen, Matthijs Egberts (46. Finn Janmaat), Tom van Gils (68. Thijs Hoogeveen), Jim Janmaat (74. Michael Heemskerk), Nick Teunissen, Joost Verkerk, Rik Verkerk, Sjef de Groot ©, Joël Verlaan

Foto’s: Kees Verhaar