Mooie zeilmiddag bij W.S.V.L. op Hemelvaartsdag

Langeraar | Op de dag van Hemelvaart was er een zeilwedstrijd van de W.S.V.L. op de Langeraarse Plassen. Rond het middaguur kwam het zonnetje voor de dag en beloofde het een mooie zeilmiddag te worden. Acht boten verschenen er aan de startlijn.

Het was een wedstrijd voor de Van Kints Trofee, daarom werd er een Olympische baan gevaren. De boeien – die waren uitgelegd door de wedstrijdcommissie – hadden een heel andere plek dan bij de andere wedstrijden. Zo lag boei C op de plaats van boei E en boei A op de plaats van boei C. Met een windkracht 3/4 uit Westelijke richting werd er door de dames van de wedstrijdleiding precies op tijd het startsein gegeven. Het was een mooie krachtige wind voor de Lasers en de verwachtingen waren dan ook hoog gespannen.

In eerste instantie bleven de boten redelijk bij elkaar, wat zorgde voor wat verwarring bij het ronden van boei C. En ook al zou je het niet verwachten op zo’n ruime plas, tijdens een kruisrak schampten twee boten elkaar. Dat gebeurt soms ook. Niet alle lasers hielden hun boot overeind, maar als de laser omgaat lukt het de zeiler wel om zelfstandig te boot weer recht te krijgen. Zo niet, dan is de wedstrijdboot er altijd bij om assistentie te verlenen. Er werden twee rondes gevaren. Bij het aftuigen van de boten kwam er al een hele discussies op gang en onder het genot van een hapje en een drankje ging dat nog wel even door. De volgende wedstrijd is op 1e Pinksterdag om 12.00 uur.

0172SPORT sluit samenwerkingsverband met JRM Reizen

André van der Voort, 0172SPORT, column, Zeg het Voort!

Missie volbracht