Moeilijk scorend Zevenhoven komt tekort tegen Woerden

Zevenhoven | De Zevenhovenaren deden zaterdag zeker niet veel onder voor hun hoger geklasseerde opponent. Het verschil zat ‘m met name in de afronding. Daar waar Zevenhoven de kansen liet liggen haalde Woerden wel de trekker over. De koude zure zaterdagmiddag kon door de mannen van Snatersen niet mooier gemaakt worden dan een pijnlijk 3-1 verlies.

De bezoekers begonnen prima aan de wedstrijd, er was rust aan de bal en dit leverde al snel een kans op voor spits Falco de Lange, gevolgd door een kans van die andere spits, Kevin Haak. Binnen de vijfmeter mochten zij uithalen, maar beide spitsen bleken het vizier niet op scherp te hebben. Woerden was dreigend in de omschakeling maar wist niet echt gevaarlijk te worden voor het doel van Jordy Aartman. Tot vijf minuten voor rust toen de laatste man van Woerden een afgevallen bal vanaf de zestienmeter in de kruising wist te rammen. Het betekende niet alleen de 1-0, maar ook een fikse tegenvaller voor de ploeg van Chris Snatersen die het geluk toch al niet aan z’n zijde heeft de laatste weken.

‘We speelde echt geen slechte pot, we doen onszelf allen wel tekort omdat we op het moment moeilijk weten te scoren’

Sjoerd Zuijdervliet | Aanvoerder Zevenhoven

Woerden kwam na rust als herboren uit de kleedkamer en was duidelijk de bovenliggende partij. Toch hield Zevenhoven vrij makkelijk stand en net toen men dacht weer wat beter in de wedstrijd te komen was het wederom Woerden dat scoorde, dit keer was het een prachtig afstandsschot vanaf vijfentwintig meter die keeper Jordy Aartman kansloos liet. Zevenhoven gaf zeker niet op, zocht zoals de gehele wedstrijd weer de aanval. Maurits Splinter had de 2-1 op z’n schoen maar wist niet te scoren na een prachtige individuele actie. Woerden besliste uiteindelijk de wedstrijd na miscommunicatie tussen Jordy Zwart en Jordy Aartman. Een goedkoop doelpunt voor Woerden paste wel in het spelbeeld van deze middag. Marco Pellegrom mocht vlak voor tijd nog de 3-1 aantekenen maar deze goal was uitsluitend nog voor de statistieken.

Van ontevredenheid was na afloop van de wedstrijd van afgelopen zaterdag geen sprake. Aanvoerder Sjoerd Zuijdervliet baalde, maar was niet eens heel ontevreden over het optreden van zijn ploeg. ‘We speelden zeker geen slechte wedstrijd, het is gewoon doodzonde dat we de kansen niet maken, zeker in de beginfase. Jammer, want we doen onszelf hiermee echt tekort.’