0172SPORT, Altior-KDO

Altior komt moeizame eerste helft tegen KDO niet meer te boven

Langeraar | Na drie nederlagen op rij was er de ploeg van Arjan van der Laan veel aan gelegen om de drie punten in huis te houden tegen ‘buurman’ KDO. De ploeg uit De Kwakel was de betere ploeg in de eerste helft en vergat zelfs, na een 1-2 voorsprong, de wedstrijd nog voor rust te beslissen. In de tweede helft was Altior niet meer bij machte om langszij te komen.

KDO begon sterk aan de wedstrijd en was gedurende de eerste helft simpelweg de betere ploeg. Voor Altior is dat over het algemeen nog geen reden tot paniek. De ploeg laat wekelijks dat het moeilijk is te verslaan. Toch moest de stugge thuisploeg halverwege de eerste helft toezien dat de bezoekers op voorsprong kwamen. Altior creëert, zeker na het wegvallen van spits Tim Heikoop, maar mondjesmaat kansen. Het ontbreekt momenteel aan creativiteit en scorend vermogen in de voorhoede.

Wellicht was de blijdschap daarom extra groot toen uit het niets Tom van de Weijden met een knap drukkend schot de ploegen weer in evenwicht wist te brengen. De opluchting was welliswaar groot, voor lange duur was het in ieder geval niet. Bijna direct na de gelijkmaker wisten de bezoekers weer op voorsprong te komen. In deze knotsgekke laatste vijf minuten voor rust kreeg KDO, als klap op de vuurpijl, ook nog een penalty toegewezen. Het is dat keeper Jeroen Sassen de strafschop wist te stoppen anders was de semi-derby al voor rust beslist geweest.

‘Echt klote dat we zo starten en dat we waarschijnlijk de winterstop ingaan met een verlies. Zo sta je vijfde en zo sta je weer naar beneden te kijken!’

Altior-doelman Jeroen Sassen

‘Na rust hebben we er echt nog wel alles aan gedaan maar creëerde we eigenlijk te weinig. We hadden wel het betere van het spel maar komen gewoon stootkracht tekort. Het wegvallen van Tim Heikoop heeft daar natuurlijk mee te maken, misschien komt voor hem een vervroegde winterstop wel soort goed uit’, aldus keeper Jeroen Sassen die zijn ploeg nog lang in een gelijkspel liet geloven.

Of de genoemde vroege winterstop er daadwerkelijk gaat komen is nog niet zeker maar dit lijkt zeer waarschijnlijk. Aan Altior is het in ieder geval de taak om zich na vier nederlagen te herpakken en wekelijks te blijven knokken voor de punten. Aangezien de onderlinge verschillen klein blijken in de tweede klasse C komen dan de broodnodige punten waarschijnlijk vanzelf.

Jeroen Sassen; Stijn van der Meer (70. Reber Taha), Tom van Vliet, Davey Smits (70. Rody Blommestein), Sven van Vliet; Sven de Regt, Sam van der Meer (60. Stan Janssen) Tom van der Weijden, Thijs Noordsij ©; Eray Bozkurt, Luuk den Haan (22. Rick Keijzer)

Foto’s: Kees Verhaar. Klik hier voor meer foto’s van deze wedstrijd