Mika Valentijn verruilt Zevenhoven voor NSV’46

Noorden | Met ingang van het seizoen 2021-2022 zal Mika Valentijn voor NSV’46 uitkomen. De 23-jarige linkspoot komt over van Zevenhoven en is voor Robert Swart – na Menno de Jong – de tweede versterking. Deze week maakte Valentijn zijn beslissing bij Zevenhoven bekend.

‘Ik ben erg goed bevriend met Cas van der Hoorn, Robbin Verhaar en Bas Kalshoven. Zij zijn echt m’n maatjes en zaten me al een tijdje te pushen om naar NSV te komen. Een tijdje terug had ik bij Wilfred Geerlof, de voorzitter van NSV, al aangegeven dat ik de overstap zou maken. Deze week belde hij me of ik er nog steeds zo over dacht en heb ik een gesprek met hem, Nico Vork en Robert Swart gehad. Daarna heb ik Chris Snatersen gebeld om aan te geven dat ik volgend seizoen bij NSV ga spelen. Chris gaf aan dat hij het jammer vindt en zag het ook niet aankomen. Het is ook echt m’n eigen keus, een keer wat anders. Ik wil volgend seizoen gewoon graag met m’n maatjes voetballen’, licht Valentijn zijn opvallende overstap toe.

Drie jaar geleden kwam de Langeraarder bij Zevenhoven terecht. In de eerste vier wedstrijden van dit seizoen was de boomlange centrale verdediger onomstreden, maar vooral in het eerste jaar was Valentijn nog zoekende bij Zevenhoven. ‘In mijn eerste jaar draaide ik nog niet, het tweede jaar was al veel beter en dit seizoen ging helemaal lekker. Vooral van Jordy Zwart heb ik dit seizoen veel geleerd. Hij is zo slim en was veel met me bezig. Ook nu we in tweetallen moeten trainen wilde hij graag met mij aan de gang gaan. Hierdoor bleef m’n motivatie ook hoog. Jordy stuurde me ook een bericht dat hij het jammer vindt dat ik weg ga’.

‘Ik hoop strijd en voetballend vermogen aan NSV toe te voegen’

Mika Valentijn over zijn voornaamste kwaliteiten

Valentijn is bij Zevenhoven pas centrumverdediger geworden. ‘Bij Altior in de jeugd stond ik eigenlijk overal. Soms in de spits, dan weer op het middenveld. Onder Jan Wouters heb ik in het eerste geregeld linksback gespeeld en kwam ik voor het eerst pas achterin terecht. Bij Zevenhoven wilde Chris graag met een rechts- en linkspoot centraal achterin spelen en zodoende ben ik daar terecht gekomen.’ Het zondagvoetbal bij Altior zorgde ervoor dat Valentijn na twee seizoenen selectievoetbal de overstap naar Zevenhoven maakte. ‘Ik wilde op zaterdag voetballen. Ik heb ook een seizoenskaart bij Feyenoord en natuurlijk is het ook wel lekker om er op zaterdagavond geen rekening mee te hoeven houden’.

Wat denkt Valentijn aan NSV toe te kunnen voegen? ‘In elk geval strijd. Robert ken ik natuurlijk nog van Zevenhoven, ik vind het een mooie vent en hij heeft strijd ook hoog in het vaandel staan. Verder hoop ik ook wat voetballend vermogen van achteruit toe te voegen.’ Bang voor concurrentie is Valentijn niet, ondanks dat aanvoerder Stefan van Tol al jarenlang een vast gezicht in de defensie van de Noordenaren is en ook Menno de Jong heeft aangegeven zich op een positie centraal achterin te richten.

Voordat Valentijn het wit en rood van NSV gaat dragen, zal hij mogelijkerwijs nog uitkomen tegen zijn nieuwe club in de Regio Cup of mogelijke 0172SPORT-CUP. ‘Dat zou hartstikke leuk zijn natuurlijk, maar de laatste maanden ga ik bij Zevenhoven nog alles geven en het leuk afsluiten. Ik heb er een mooie tijd gehad en een aantal goede feestjes meegemaakt. Ik moet Berry Peters trouwens ook bedanken. Daar heb ik toch wel veel aan te danken gehad. Hij heeft me de juiste mentaliteit bijgebracht.’

KNVB zet definitief streep door hervatting competitievoetbal

Tennispark TV Ter Aar opent 8 maart