KNVB zet definitief streep door hervatting competitievoetbal

Zeist | Het demissionair kabinet verlengde dinsdagavond de huidige maatregelen waardoor er voor de KNVB niets anders mogelijk was dan definitief een streep te zetten door de hervatting de seniorencompetities van het amateurvoetbal.

Doordat de competities in de categorie A senioren niet kunnen worden hervat, zal er geen promotie en degradatie plaatsvinden. De indeling voor het seizoen 2021/’22 zal worden gebaseerd op de indeling van het seizoen 2020/’21.

KNVB Regio Cup
De teams uit de categorie A in de competities die niet meer worden hervat, stromen door naar de KNVB Regio Cup. Dit zijn kleinschalige regionale competities die door de KNVB worden georganiseerd en starten vanaf het moment dat de coronamaatregelen dit toelaten. Begin maart start de KNVB met een inventarisatie onder de clubs in categorie A over mogelijke deelname aan de KNVB Regio Cup. Afhankelijk van de startdatum zal dit gebeuren in poules van acht, zes of vier teams.

0172SPORT-CUP
Op de achtergrond waren wij van 0172SPORT ook al bezig een eigen competitie van de grond te krijgen, uiteraard ook zodra alles weer veilig kan en de maatregelen dit toelaten. Hierover waren we al in een vroeg stadium in overleg met de KNVB om dit te doen in plaats van de Regio Cup, echter hebben zij te kennen gegeven zelf de organisatie voor hun rekening te willen nemen.
De 0172SPORT-CUP zien wij als een voorseizoen competitie. Uiteraard staat hierbij het belang van de clubs centraal. Wedstrijden mét publiek langs de lijn is dus een voorwaarde, het liefst zelfs nog meer. Wanneer dit weer mogelijk is valt alleen helaas niet te zeggen. Wij gaan nog in overleg met de clubs om te peilen of hun voorkeur uitgaat naar deelname aan de KNVB Regio Cup of dat zij meer voelen voor de 0172SPORT-CUP.

0172SPORT column Rick Sinnige, Sinnige teksten

Maak meer mogelijk voor de jeugd

Mika Valentijn verruilt Zevenhoven voor NSV’46