BSC'68, Nieuwkoop, 0172SPORT

Matig Nieuwkoop wint zeer fortuinlijk van dapper BSC ’68

Benthuizen | Zaterdag stond voor Nieuwkoop de tweede inhaalwedstrijd op het programma. Nadat er vorige week met 3-1 van Alphia werd gewonnen, moest de ploeg van Michel Strating nu de drie punten op gaan halen bij nummer laatst BSC ‘68. Dat ging een heel stuk moeizamer dan men vooraf had gedacht…

Nieuwkoop reisde af naar Benthuizen in de wetenschap dat het dit seizoen nog geen enkele competitiewedstrijd op écht gras wist te winnen. Strating zelf noemt dit verschijnsel al gekscherend het ‘grassyndroom’. Dat ze dit ‘syndroom’ wel degelijk serieus nemen werd afgelopen week wel duidelijk toen de oefenmeester tweemaal uitweek en trainde op echt gras om zijn ploeg optimaal voor te bereiden.
Zonder doelman Thomas Boekenstein – zijn plek werd ingenomen door Bob Takken – trad Nieuwkoop op Sportpark Ons Nieuwe Erf aan tegen een fel BSC ’68, dat vandaag de rode lantaarn wilde over doen aan naaste concurrent NSV’46. De thuisploeg werd in het veldoverwicht geholpen door de vele slordigheden van de oranjehemden. De eerste helft kwam Nieuwkoop dan ook een paar keer goed weg waarbij de grootste kans een kopbal betrof die buiten bereik van Takken op de lat uiteen spatte.

‘Het was zo ontzettend slecht, maar gelukkig hebben we vandaag een einde aan ons ‘grassyndroom’ kunnen maken’

Michel Strating – Trainer sv Nieuwkoop

Ook in het begin van de tweede helft wist Nieuwkoop geen potten te breken. Verdedigend zag het er beter uit, maar aanvallend bleef het matig. Na een uur voetballen kwam de thuisploeg (verdiend) op voorsprong. Het doelpunt was een goed beeld van hoe de wedstrijd van Nieuwkoop tot nog toe verliep. Dennis Boer leverde een bal door het midden in, de daaropvolgende dieptepass werd door Sebastiaan van der Voorn niet goed verwerkt en met twee aanvallers voor zijn neus was Takken kansloos, 1-0.

Strating greep in een bracht met Volkert Hoogendoorn en Robin Voorend nieuw elan in de ploeg. Vooral Voorend viel op. Met zijn snelheid en individuele acties zorgde hij voor veel dreiging en de Benthuizense defensie begon langzaam te wankelen. Tot echt grote kansen leidde het echter nog niet. Aan de andere kant ontsnapte Nieuwkoop aan een strafschop tegen, nadat Van der Voorn zijn tegenstander in de rug liep. De scheidsrechter vond dit niet voldoende voor een pingel. Tien minuten voor tijd ging Strating over tot een opportunistisch systeem met vier aanvallers wat uiteindelijk goed uitpakte. Van der Voorn tekende met een intikker voor de gelijkmaker, na een vrije trap van Dennis Boer. Vier minuten voor tijd pakte het zelfs nog de volle buit, hetzij met enig fortuin. Een hoekschop van Boer werd uit de doelmond gewerkt maar door een verdediger hard tegen de rug van Boy Vork geschoten waarna het speeltuig pardoes in het doel verdween.

Strating beseft dat het een benauwde zege was: ‘Het was vandaag zo ontzettend slecht, echt alles ging mis. Of dat het tóch aan de ondergrond lag weet ik niet maar je zou er haast in gaan geloven. Gelukkig hebben we vandaag een einde kunnen maken aan ons ‘grassyndroom’. We zijn echt door het oog van de naald gekropen, complimenten daarin aan de wilskracht van BSC.’ De complimenten waren er ook voor invaller Voorend. ‘Een heerlijke voetballer waar veel dreiging vanuit gaat, zoiets kunnen we momenteel goed gebruiken. Hoewel hij nog een eerstejaars A-junior is, wil ik komende week toch in overleg gaan en kijken of hij bij ons kan gaan aansluiten. Voorin geeft hij me meer mogelijkheden, zeker ook nu Thijs van der Zon op wereldreis is.’