Lugdunum en TAVV delen de punten na gemiste stafschop in blessuretijd

Leiden | In de allerlaatste minuut van de wedstrijd kreeg TAVV dé kans om er toch nog met de overwinning vandoor te gaan. De ingevallen Yassine El Mariami werd in de zestienmeter onderuit gehaald, waardoor Eric van der Hout vanaf elf meter mocht aanleggen. Echter zag hij zijn inzet gekeerd worden door doelman Jeffrey Loozen.

Middenvelder Jeffrey Pieterse: ‘In het eerste half uur hebben we ze helemaal weggespeeld. We hadden telkens een overtal op het middenveld, dat resulteerde in vier kansen. Daarvan moeten we er eigenlijk twee maken om onszelf te belonen, dat doen we echter niet. Na een half uur spelen gingen zij al wisselen om het mannetje minder op het middenveld te verhelpen. Dit kun je toch wel onze verdienste noemen. Toch was het bij rust nog altijd 0-0, maar we hadden wel het idee dat hij zou vallen in de tweede helft.’

‘De tijd tikte steeds verder door en daardoor gingen we vooral tegen de klok voetballen’

Jeffrey Pieterse | Middenvelder TAVV

Na de rust was het ook wachten op de openingstreffer, alleen ditmaal aan de andere kant. TAVV kwam niet scherp uit de kleedkamer en Rodney Pater wist tot tweemaal zijn ploeg voor een tegentreffer te behoeden. ‘Daarna werden wij weer dominant en kregen we weer een paar goede kansen, die er opnieuw niet in wilden. Vervolgens tikt de tijd steeds verder door en ga je vooral tegen de klok voetballen. In de laatste seconden krijgen we dan dus die penalty, die helaas werd gemist. Erg zonde, want de derde plaats is nu het maximaal haalbare’.

Wel staat er voor TAVV nog een toetje op het programma in de vorm van de nacompetitie. Ondanks het verlies van FC Oudewater moet TAVV de titel uit het hoofd zetten. Het gat met de nieuwe koploper Alphia lijkt te groot om te overbruggen.