Zevenhoven blaft maar bijt niet tegen sterker Woerden

Zevenhoven | Na een half uur spelen stonden de geelhemden op een comfortabele 2-0 voorsprong en leek er geen vuiltje aan de lucht tegen de koploper van 4B. Helaas bleken de bezoekers het best tot het laatst bewaard te hebben en wisten de achterstand uiteindelijk om te buigen in een 2-3 winst, waardoor het kampioenschap naar alle waarschijnlijkheid naar Woerden zal gaan dit jaar.

De bezoekers begonnen het best aan de wedstrijd, lieten de bal vrij makkelijk rondgaan maar waren niet in staat kansen te creëren. Zevenhoven kreeg na zo’n tien minuten spelen steeds meer vertrouwen en voelde dat er iets te halen viel tegen een vrij mat spelend Woerden en dat gevoel bleek op waarheid berust te zijn. De thuisploeg nam langzaam maar zeker het betere van het spel over, zat vrij kort op de tegenstander en de bezoekers werden langzaam maar zeker achteruit gedrongen. De goed spelende Maurits Splinter speelde zichzelf na een kwartier spelen knap vrij en met een prima uithaal liet hij de Woerden keeper kansloos. De verdiende voorsprong smaakte naar meer, Zevenhoven rook bloed en het was na een half uur spelen wederom Splinter die een hoofdrol opeiste nadat hij op links Falco de Lang alleen op doel afstuurde. De makkelijk scorende spits rondde eenvoudig af en zette hiermee zijn ploeg op een 2-0 voorsprong. Splinter had ook de 3-0 op zijn schoen, maar zijn prachtig genomen vrije trap spatte uiteindelijk uiteen op de lat. Woerden was inmiddels wakker, zette aan en nadat Lars Jansen misschien iets te voorzichtig ingreep kon een voorzet vlak voor rust worden afgerond en was de aansluitingstreffer een feit.

‘In de eerste helft speelden we goed en konden we via het middenveld voetballen, maar omdat we hoog druk zette kostte dat erg veel energie. Dit brak ons in de tweede helft duidelijk op’

Sjoerd Zuijdervliet | Aanvoerder Zevenhoven

Vanaf het begin van de tweede helft pakte Woerden het initiatief en lieten dit niet meer los. De bezoekers kwamen steeds beter in hun spel, gingen makkelijker voetballen en lieten bij vlagen zien waarom zij volgende week met de kampioensschaal mogen zwaaien. Conditioneel was de ploeg overduidelijk de bovenliggende partij tegen het inmiddels naar adem snakkende Zevenhoven en de gelijkmaker bleek een kwestie van tijd. Doelman Jordy Aartman spartelde nog moedig tegen maar via de rebound wist de Woerden spits de 2-2 aan te tekenen halverwege het tweede bedrijf. Zevenhoven kon geen potten meer breken, voorin werd geen kans meer gecreëerd en de ploeg leek uitgeblust. Verse wissel werden of konden niet worden toegepast en het conditioneel sterker Woerden profiteerde hier in de slotfase optimaal van. Vlak voor tijd beslisten zij de wedstrijd en ondanks dat Zevenhoven wel wilde kon het simpelweg niets meer brengen in de slotfase en moest het de drie punten aan Woerden laten. Sjoerd Zuijdervliet was uiteraard teleurgesteld maar reëel na afloop. ‘Woerden ging de tweede helft meer komen en wij hadden gewoon de lucht niet om ze onder druk te zetten. Ons middenveld kon niet meer worden ingespeeld en het veld werd te groot. En met de tegengoals zijn we dan even niet scherp genoeg. De tweede helft was de omgekeerde wereld, wij waren niet scherp meer en dat straft een ploeg als Woerden af. Zonde want de eerste heft speelden we echt heel goed.’

Zevenhoven mag nog steeds hopen op de nacompetitie maar heeft, met wedstrijden tegen respectievelijk Sportief en Siveo ’60, niets meer in eigen hand.