0172SPORT, Amateurvoetbal, Coronavirus, afgelasting

Lockdown verlengd tot 10 februari, einde seizoen dreigt opnieuw

Den Haag | Vanavond heeft premier Markt Rutte tijdens een persconferentie bekendgemaakt dat het kabinet de lockdown heeft verlengd tot en met dinsdag 9 februari. Het aantal coronabesmettingen daalt niet snel genoeg en zijn er grote zorgen over de besmettelijkere Britse variant van het coronavirus. 

‘Pijnlijk dat het amateurvoetbal langer stilligt, maar ook begrijpelijk met de huidige druk op de zorg. We zijn met de overheid in gesprek over de belangen van onze sport. Zo hopen we dat met de eerste versoepelingen iedereen weer normaal mag trainen, veilig in de buitenlucht’, is een eerste korte reactie van de KNVB op de kabinetsbeslissing en het nog langer stilleggen van het amateurvoetbal.

In het najaar kwam de KNVB met een aantal opties met betrekking tot het herstarten van de competities. Ondertussen lijken ook de laatste opties (het uitspelen van de eerste seizoenshelft of het spelen van een nieuwe competitie waarbij de huidige competities opgesplitst worden) steeds minder haalbaar te worden. Net als afgelopen seizoen dreigt opnieuw voortijdige beëindiging van de competities. Ongetwijfeld zal de KNVB later deze week met een uitgebreidere reactie komen.

0172SPORT column Rick Sinnige, Sinnige teksten

Een laatste woord

Nog steeds twee scenario’s voor herstart competities