Zwak Zevenhoven koestert punt bij VEP

Woerden | Na het mislopen van de periodetitel tegen Rohda ’76 is Zevenhoven twee dagen voor de derby tegen NSV’46 opnieuw tegen puntverlies aangelopen. Op bezoek bij VEP werd er met 1-1 gelijk gespeeld en met dat punt kregen de geelhemden misschien nog wel iets teveel.

In de eerste helft was Zevenhoven een aantal keer dreigend over de linkerflank. Vooral Lennart van Zon liet zien nog altijd uitstekend te kunnen voetballen. Toch werd Zevenhoven nauwelijks gevaarlijk, maar ook aan de andere kant hoefde ‘good-old’ Martijn Brouwer – hij verving de geschorste Jordy Aartman onder de lat – nauwelijks op te treden waardoor met een brilstand de rust werd gehaald.

‘Natuurlijk gingen we voor de drie punten, maar gezien ons matige spel mogen we blij zijn met een punt’

Chris Snatersen | Trainer Zevenhoven

Vooral in de duels was de thuisploeg feller en sterker, en de openingstreffer twee minuten na rust was hier tekenend voor. Zevenhoven zetten de lijn van de eerste helft voor en kwam slap uit de kleedkamer, aanvoerder Sjoerd Zuijdervliet liet zich vervolgens makkelijk in de luren leggen. Het schot op doel werd vervolgens half gekeerd door Martijn Brouwer, Berry Peters kon de bal nog opruimen maar dacht hier te makkelijker over. De spits van de thuisploeg was in het vijfmetergebied resoluter en zette de verdiende 1-0 op het scorebord.

Zevenhoven moest in de achtervolging, kreeg enkele mogelijkheden, maar tot grote uitgespeelde kansen leidde dit niet. Toch kwam men vijf minuten voor tijd langszij. Maurits Splinter lag de bal op twintig meter panklaar voor de mee opgekomen Berry Peters, zijn schot ging bekeken binnen. Na deze gelijkmaker hinkte Zevenhoven op twee gedachtes. Eigenlijk moest men dit punt koesteren, toch wilde het meer en ging het op jacht naar de 1-2. Hierdoor gaf Zevenhoven ook veel ruimte achterin weg en hierdoor kreeg VEP nog een aantal goede kansen. Ook Zevenhoven was er in de blessuretijd nog dicht bij, maar moest zich tevreden stellen met een punt.

Zevenhoven-trainer Chris Snatersen hield een dubbel gevoel aan de wedstrijd over. ‘Ik ben wel een beetje teleurgesteld. Natuurlijk gingen we voor de drie punten, maar gezien ons matige spel mogen we blij zijn met een punt. Maar er is genoeg vertrouwen om er in de volgende wedstrijd weer te staan. We hebben na de winterstop nog niet verloren en moeten ervoor zorgen dat we dit zullen doorzetten.’