Knappe overwinning Zevenhoven tegen sterk Zwammerdam

Zwammerdam | Na de eerste helft, waarin Zwammerdam het betere van het spel had, zou Zevenhoven hebben getekend voor een gelijk spel. Maar op basis van de tweede helft was de verassende overwinning meer dan terecht. Door doelpunten van Marco Pellegrom en de in uitstekende vorm verkerende Falco de Lange werd een 1-0 achterstand omgebogen in een knappe 1-2 overwinning.

De snelle voorhoede van Zwammerdam bezorgde de bezoekers vanaf de eerste minuut handen vol werk. Lars Jansen voelde zich daarom genoodzaakt om maar eens stevig aan de noodrem te trekken halverwege het eerste deel. De grove overtreding van achteren werd, tot opluchting van Zevenhoven, door de macabere scheidsrechter Van den Dop met slechts geel bestraft. Ondanks dat de ploeg met elf man mocht blijven staan kon de 1-0 niet worden voorkomen. Een terechte ruststand, Zevenhoven had het moeilijk, wist de bal – mede door het zeer slechte veld – maar zelden goed rond te spelen en het was duidelijk dat de geelhemden een zware klus te klaren hadden in de tweede helft.

‘In het eerste deel van de competitie waren we echt niet op niveau, we speelden de bal nog geen vier keer naar elkaar rond. Dat frustreerde de mannen, want we weten dat we het echt wel kunnen.’

Chris Snatersen | Trainer Zevenhoven

De Zwammerdamse storm bleek al vroeg in de tweede helft te gaan liggen. Zevenhoven nam steeds meer het initiatief en werd steeds gevaarlijker voor het vijandige doel. Doelpogingen van de sleurende Robert Mooren en de kopsterke Sjoerd Zuijdervliet konden nog worden verijdeld. Ook werd Lennart van Zon een penalty onthouden die nog geen vijf minuten later werd goedgemaakt door de bijzonder sterk fluitende scheidsrechter Van den Dop. De leidsman, die nam afloop meer dan tevreden was over zijn eigen optreden, wees resoluut naar de stip bij een lichte overtreding op de sterk ingevallen Kevin Haak. Pellegrom pakte het cadeautje uit en bracht de stand hiermee weer in evenwicht. Maar de Zevenhovense honger was nog niet gestild. De geelhemden voelde dat er meer te halen viel. De thuisploeg leek wat opgebrand en de bezoekers namen het heft brutaal in handen. De beloning volgde tien minuten voor tijd toen Falco de Lange een afgeslagen bal op de pantoffel nam en Zevenhoven op een belangrijke voorsprong knalde. De thuisploeg wilde nog wel maar kon niet meer en zodoende hield Zevenhoven stand en voegt het zich met de zesde overwinning op rij bij de kop van de 4e klasse B.

Trainer Chris Snatersen kon vlak na de wedstrijd de wederopstanding van zijn ploeg goed verwoorden. ‘In het eerste deel van de competitie waren we echt niet op niveau en speelden we de bal voor mijn gevoel nog geen vier keer rond. We waren ook zelden compleet. Allemaal heel frustrerend voor een ploeg die weet dat ze beter kunnen, dat laten we nu gelukkig ook zien. We spelen nu vaker in dezelfde samenstelling en dan komt er ook makkelijker automatisme in het team. Zaterdag de derby tegen Nicolaas Boys, dan zullen we weer heel goed voor de dag moeten komen. Bij de vorige editie heb ik echt genoten van de ambiance. Ik hoop dat we volgende week het niveau weten te halen van de 2e helft, dan heb ik er veel vertrouwen in.’