Keepersfouten doen Zevenhoven de das om

Zevenhoven begon goed aan de wedstrijd met langdurig balbezit, desondanks werd de ploeg van Chris Snatersen niet gevaarlijk. Langzamerhand nam de ervaren studentenploeg het heft in handen, mede door de slordige opbouw aan de kant van Zevenhoven. Na een kwartier spelen krijgt LSVV de eerste echte kans van de wedstrijd. Rody Hoogendoorn weet in eerste instantie te redden, waarnaar de Leidse spits de rebound huizenhoog over schiet.

Halverwege de eerste helft kom het initiatief opnieuw bij Zevenhoven te liggen, echter blijft het onzuiver in balbezit waardoor LSVV een aantal keer gevaarlijk kan uitbreken. Na ruim een half uur spelen wordt de diepgaande Robert Mooren alleen voor de keeper gezet na een briljante pass van Damon Boon. Mooren wordt in de zestienmeter van LSVV aangetikt en dit resulteert in een strafschop. Deze wordt vervolgens onberispelijk binnengeschoten door Erik de Boer, die na langdurig blessureleed direct in de basis mocht beginnen en zodoende bij zijn competitiedebuut wist te scoren: 1-0.

Direct na de openingstreffer krijgt Zevenhoven opnieuw twee mogelijkheden, echter vergeet men de wedstrijd in het slot te gooien. Ook LSVV krijgt nog een levengrote kans. Lars Jansen wordt na een lange bal van achteruit afgetroefd, echter wordt er alleen voor doelman Hoogendoorn naast geschoten. Op slag van rust slaat het noodlot toch nog toe. Een corner van LSVV beland in het vijfmetergebied. De spits torent boven alles en iedereen uit en kopt de gelijkmaker binnen: 1-1.

In de tweede helft gaat het al vroeg mis voor de geel-rode formatie en opnieuw bij een corner. Vanaf de rechterkant van het veld wordt deze gevaarlijk ingedraaid en opnieuw tast doelman Hoogendoorn volledig mis. Ditmaal wordt de corner zelfs door niemand aangeraakt en daardoor vliegt de bal rechtstreeks binnen: 1-2.

Zevenhoven kan volledig opnieuw beginnen en brengt met Nick Mooren en Ruben Plaisier, ook hij speelde pas zijn eerste competitieminuten na een langdurige liesblessure, twee verse krachten. Vooral Plaisier brengt iets extra’s waardoor Zevenhoven een aantal keer gevaarlijk kan doorbreken, zonder tot scoren te komen. In de ultieme slotfase is stormram Sjoerd Zuijdervliet nog dicht bij de gelijkmaker. Zijn schot uit de draai is echter een prooi voor de Leidse doelman, waardoor Zevenhoven de negatieve lijn van de eerste seizoenshelft doortrekt bij de competitiehervatting.

‘Het is het verhaal van de eerste seizoenshelft. We krijgen ze makkelijk tegen en we scoren zelf moeilijk’

Chris Snatersen, trainer Zevenhoven

‘Ik vond ons eigenlijk best redelijk spelen. We begonnen goed aan de wedstrijd, daarna was LSVV beter. Na de 1-0 moeten we de 2-0 maken. Uiteindelijk is het eigenlijk een beetje het verhaal van de eerste seizoenshelft. We krijgen ze makkelijk tegen en we scoren zelf moeilijk. Eigenlijk hebben we niks weggegeven, maar zelf creëren we ook te weinig’, aldus trainer Chris Snatersen.

Invaller Ruben Plaisier baalde van het resultaat, maar was blij om terug te keren na langdurig blessureleed. ‘Ik ben er lang uit geweest en hoop de komende wedstrijden meer minuten te maken.’