Aarlanderveen de grote winnaar ondanks moeizame zege

Noordwijkerhout | Aarlanderveen begon de tweede seizoenhelft met een moeizame 1-2 overwinning op SJC. Na afloop was deze overwinning niet alleen drie punten waard, want naaste achtervolger FC Oegstgeest bleek met 0-1 verloren te hebben van Alphense Boys. Hierdoor is het verschil al opgelopen tot tien verliespunten.

Aarlanderveen was de eerste helft dominant en creëerde ook de nodige kansen. Desondanks stond het slechts 0-1 door een wonderschone treffer van Aziz El Bouazatti, die met een schitterende lob voor de verdiende voorsprong bij rust zorgde. Wel was SJC een aantal keer erg gevaarlijk vanuit de counter, maar doelman Maico du Chatinier stond zijn mannetje.

Na de rust drong Aarlanderveen gelijk aan, maar beloonde het zichzelf niet. Het kreeg zelfs de 1-1 tegen vanuit een counter. Aarlanderveen was hiervoor al een aantal keer gewaarschuwd en dat werd ditmaal terecht afgestraft.

Trainer Arjen Linstra besloot in te grijpen door verdediger Maarten Rijnbeek in te brengen voor Derk Gruppen en deze wissel pakte goed uit. Er kwam wat meer dynamiek en ruimte in het veld, waardoor Aarlanderveen makkelijker begon te voetballen en de counter er beter uit kon halen. Uiteindelijk was het Bram Egberts die na goed doorzetten voor de 1-2 mocht aantekenen. De wedstrijd werd vervolgens slim en professioneel uitgespeeld.

‘Het werd door de uitslagen op de andere velden een fantastische zaterdag’, aldus een gelukkige trainer Arjen Linstra.