Kansen missend Nieuwkoop verliest ook van Kagia

Lisserbroek | Het zit SV Nieuwkoop na de winterstop nog niet mee. Er werd nog niet gewonnen en de ploeg zakt langzaam de degradatiezone in. Scoren blijkt het grootste probleem voor de oranjehemden. In vijftien duels werd slechts vijftien keer gescoord. Het laagste aantal van de competitie. Ook tegen Kagia kwam de ploeg van Boris van Es niet tot scoren. De tegenstander deed dit wel eenmaal, waardoor Nieuwkoop wederom met lege handen stond en het met de week moeilijker wordt de nacompetitie te ontlopen.

De bezoekers begonnen prima aan het duel en had ook de overhand in Lisserbroek. Robin Voorend kreeg binnen de minuut al een kans, maar zag zijn inzet over het doel heen vliegen. Ook Kagia werd snel gevaarlijk, na een slippertje van doelman Thomas Boekestein maar deze kans werd uiteindelijk voor een leeg doel gemist. Na twee pogingen die naast het doel van Boekestein verdwenen, was het weer de beurt aan Nieuwkoop. Auke Westerduin probeerde het van afstand, maar zag de keeper redden. Diezelfde Westerduin zag de doelman later bij een vrije trap opnieuw redding brengen en een kopbal van Voorend ging naast.

Aan de andere kant was de eerstvolgende kans na een klein half uur spelen wel raak. Na een uitbraak over links werd een scherpe voorzet op waarde ingeschat en van dichtbij achter Boekestein geprikt. Na de treffer bleef het spelbeeld hetzelfde. Nieuwkoop had voornamelijk de bal, maar kon nauwelijks gevaarlijk worden met een 1-0 ruststand tot gevolg.

In de tweede helft moest Nieuwkoop het blijven proberen. Noë Esselink deed een poging, maar hij mikte te hoog. Na een moeizame start van de tweede helft lukte het de oranjehemden om Kagia terug te duwen op eigen helft. Ondanks het vele balbezit, lukte het opnieuw maar nauwelijks om gevaarlijk te worden. Kagia hield de gelederen gesloten en beperkte zich louter tot verdedigen van de minimale voorsprong. Ook pogingen van Stan Boekel, Dave Verhage en Voorend leverden niks op.

“Vorig seizoen was er het geloof dat er een doelpunt kon vallen, nu mis je dat geloof en vertrouwen”

Nieuwkoop-aanvoerder Joris Verweij over het gebrek aan doelpunten

In de slotfase werd de thuisploeg nog eenmaal gevaarlijk en ontsnapte Nieuwkoop aan de genadeklap toen vanuit een hoekschop de lat redding bracht. Kagia zwijnde vervolgens aan de andere kant, toen de inzet van invaller Richard Voorend door een verdediger van de lijn werd gehaald. Een slotoffensief leverde uiteindelijk ook niks meer op, waardoor Nieuwkoop dus voor de negende keer een verlies moest incasseren.

Aanvoerder Joris Verweij: “We begonnen de wedstrijd goed en gaven hoog druk en veroverde steeds snel de bal. Dit leverde behalve veel balbezit alsnog weinig op. We kwamen eigenlijk niet verder dan een paar schoten rond de zestien, echte 100% kansen bleven uit. Kagia loerde op de counter en kwam er een paar keer snel en gevaarlijk uit, waaronder bij het doelpunt. De tweede helft hadden zij één doel: Geen tegendoelpunt krijgen. Werkelijk iedere bal die zij voor de voeten kregen werd zo ongeveer naar Jupiter geschoten. Niet mooi, maar het bleek wel effectief.”

Bij de kampioen en bekerwinnaar van vorig seizoen loopt het momenteel op z’n zachtst gezegd dus niet, ziet uiteraard ook de captain. “Crisis is het nog niet maar iedereen voelt denk wel dat het lastig gaat worden om punten te pakken als we zo blijven voetballen. Feit is gewoon dat we dit jaar heel moeilijk tot scoren komen. We zijn de minst scorende ploeg in onze competitie. Waar we vorig jaar elke keer net wel geluk hadden dat er een balletje goed viel, hebben we daar dit jaar en zeker de laatste maanden geen geluk mee. Vorig seizoen was er ook het geloof dat er een doelpunt kon vallen in de laatste minuten en bleven we er altijd voor gaan, nu mis je dat vertrouwen en geloof. Kagia liet vandaag zien dat ze er allemaal echt alles voor over hadden. Mouwen opstropen en vechten voor iedere meter. Dat stukje ontbreekt momenteel wel bij ons.”

Bekijk hier de uitslagen en de stand in 2C

Opstelling SV Nieuwkoop:
Thomas Boekestein; Rick Pouw (53. Thijs Rekelhof), Noë Esselink, Lucas Kooy; Jeffrey van Lith (46. Melvin van den Hooren), Sam van der Hoorn (72. Richard Voorend), Boy Vork (60. Stan Boekel), Joris Verweij (60. Sami Chourak), Dave Verhage; Auke Westerduin, Robin Voorend

Door: Rick Sinnige en Luuk Valentijn | Archieffoto: Kees Verhaar

Voorbeschouwing zaterdag 2 maart (Speelronde 16)

NSV’46 moet in blessuretijd nederlaag slikken en toezien hoe Teylingen de periode pakt