Jetze Plat van start bij Triathlon van Nieuwkoop

Nieuwkoop | Een absolute publiekstrekker aan de start bij de komende Triathlon van Nieuwkoop op zondag 12 juni aanstaande. Jetze Plat zal namelijk meedoen aan de op één na grootste triathlonwedstrijd van Nederland.

Meedoen om het Nederlands Kampioenschap mag hij volgens de regels helaas niet, maar hij gaat wel starten in die serie. En wat is er dan niet wat je over deze man kan vertellen. Hij heeft zoveel gewonnen in zijn leven. Laten we het proberen kort te houden en de belangrijkste resultaten eruit te lichten.

De mooiste en opvallendste prestaties zijn natuurlijk het goud op de Paralympische Spelen bij het Triathlon in 2016 en 2020. Ook de derde plek bij het handbiken op de Paralympische Spelen van 2016 springt in het oog. Verder 5x Europees Kampioen paratriathlon, 5x wereldkampioen paratriathlon en 8x wereldkampioen handbiken (wegwedstrijd en tijdrit bij elkaar opgeteld). Daarnaast nog ontelbare gouden medailles op het Nederlands Kampioenschap en een overwinning bij de WK Triathlon in Hawaii.

We gaan onwijs van hem genieten en zijn er erg trots op dat hij eindelijk bij zijn thuiswedstrijd aan de start staat. Kom jij hem ook aanmoedigen in Nieuwkoop op zondag 12 juni? Lets go Jetze Plat!

Door: Rick Sinnige
Archieffoto: Kees Verhaar

0172SPORT column Rick Sinnige, Sinnige teksten

Vrijwilligerswerk

0172SPORT-CUP

Speelschema 0172SPORT-CUP 2022; finaledag op zaterdag 27 augustus bij TAVV