Jetze Plat gehuldigd voor zijn 3 gouden medailles

Niewuveen | Afgelopen maandagavond 13 september is Jetze Plat uitgebreid gehuldigd aan het Teylersplein nabij het gemeentehuis. De muziekkorpsen Aar en Amstel en Dice Musica ’83 hadden voor deze gelegenheid een samenwerking overlegd om het feest luister bij te zetten….

Dorpsomroeper Peter Vos kondigde de komst van burgemeester Robbert-Jan van Duijn en uiteraard Jetze Plat aan. Het op het laatste moment toegestroomde publiek klapte de handen stuk voor de drievoudig gouden medaillewinnaar.

Na de opening van de burgemeester volgde er een interview met Andre van der Voort. Hij vroeg onder meer naar “het perfecte plan” en zijn weg richting die drie gouden races in vier dagen tijd. Ook spraken zij tot slot af elkaar weer te treffen na Parijs 2024 op dezelfde plaats.

Daarna was het de beurt aan Matthijs Plat, zijn broer met wie hij er een onderlinge competitie op na houdt. Emotioneel maar recht uit het hart richtte hij lovende woorden aan zijn broer. Na deze woorden sloot burgemeester Van Duijn het officiële gedeelte af en bood de Olympisch kampioen namens de gemeente een rondvlucht boven de gemeente Nieuwkoop aan. Plat nam het cadeau dankbaar in ontvangst.

Vele mensen maakten van de gelegenheid gebruik om wat leuke plaatjes te schieten. Vooral veel kinderen lieten dit moment niet gaan. Na dit alles ging iedereen tevreden huiswaarts. De gemeente kan dan ook terugzien op een geslaagde activiteit.

Foto’s Kees Verhaar (klik hier voor meer foto’s)

Zwemmers de Plas zwemmen 20 kilometer

Het belang van vrijwilligers