Altior - Hillegom, 0172SPORT, Daan Oostdam

Het ontbeert Altior aan stootkracht tegen Hillegom

Langeraar | Altior ontving tijdens de pas de tweede wedstrijd van het seizoen het nog ongeslagen Hillegom. Na negentig minuten kon men de conclusie trekken dat de ploeg van Manfred van den Bosch voorin te kort komt om het een tegenstander als Hillegom écht lastig te maken.

Het tempo lag tijdens de eerste helft niet bijzonder hoog maar de bezoekers uit de bollenstreek was voetballend de betere ploeg. Met name aanvoerder Jeroen Dedel en “nummer 10” Maik van Zanten konden naar hartenlust in de as van het veld combineren zonder dat zij daarbij echt lastig werden gevallen. De laatste linie van Altior hield echter de deur goed dicht waardoor keeper Jeroen Sassen slechts wat afstandsschoten over zijn doel zag vliegen.

De beste kans in het eerste bedrijf was na zevenendertig minuten voor Altior-spits Daan Oostdam. Tom van der Weijden werd op rechts de diepte ingestuurd en lag de bal met zeer veel gevoel over de laatste verdediger breed richting Oostdam. Zijn aanname – in geheel vrijstaande positie recht voor de goal – was echter dramatisch en illustreerde zo onbedoeld de rest van zijn optreden. Nimmer was hij als aanspeelpunt een rustpunt en bleek hij te veel bezig met randzaken.
Een minuut na deze open kans was het alsnog de thuisploeg dat de ban brak. Een laag schot vanuit de tweede lijn van rechtsback Daan Vonk belandde buiten het bereik van Marc Hoogervorst in het Hillegomse doel. Dit betekende tevens de ruststand.

Altior kwam waarschijnlijk met de beste bedoelingen uit de kleedkamer maar al na twee minuten was Sassen kansloos op een kanonskogel van Dedel die het leer van binnen het strafschopgebied in het dak van het doel schoot. Even later was het Sassen dat een achterstand voorkwam toen aanvaller Niels van Veen, na balverlies aan Langeraarse zijde, zijn dribbel met een laag schot beëindigde.
Zes minuten na rust kwam Altior wel op achterstand. Daan Versluis begin een zeer lichte overtreding aan de linkskant ten hoogte van de middenlijn. Dedel nam de bal snel en zocht met een schitterende cross-pass rechtsbuiten Aidan Ryan. Sven van Vliet taste mis, Ryan controleerde en wipte de bal over de inglijdende Sassen heen, 1-2.
Een achterstand door een onoplettendheid daar waar het er op leek dat Altior na de thee een beter antwoord had op de gevaarlijke mensen van Hillegom. Rond de middenlijn werden er meer duels gewonnen en ballen verovert. In de omschakeling werd er direct de diepte gezocht aan de rechterkant waar de snelle Rick Keizer de onzichtbare Luuk den Haan was komen vervangen.

‘Tuurlijk, Hillegom is een goede ploeg maar bij mij overheerst het gevoel dat we het zelf hebben weggeven.’

Andor van Velzen | Elftalleider Altior

Zo ook na de tweede tegengoal. Eerst kapte Keijzer zijn tegenstander uit maar was zijn schot veel te slap om Hoogervorst te verrassen. Na iets meer dan een uur spelen veerde het in grote getalen gekomen publiek op toen de bal na de mooiste aanval van de wedstrijd andermaal bij de kleine rechterspits kwam. Helaas was hij te onrustig en zag hij zijn inzet ver naast het vijandige doel belandden.

Hillegom was een kwartier voor tijd nog dichtbij de 1-3 maar Van Zanten schoof oog in oog met Sassen de bal voorlangs. Van den Bosch begon een slotoffensief door Davey Smits in te brengen. Hieruit bleek andermaal dat het aanvallend gezien allemaal erg magertjes is bij de Langeraarders. Smits, normaliter een verdediger, ging het verschil namelijk niet maken. Zeker niet toen Altior het de laatste zes minuten met een man minder moest doen. Oostdam zocht voor de zoveelste keer verbaal de confrontatie met leidsman Kenneth van Dijk die de lange aanvalsleider zat was en hem terecht op een tweede gele prent trakteerde.

Na afloop was elftalleider Andor van Velzen teleurgesteld. ‘Twee momenten van onoplettendheid kosten ons deze wedstrijd’, aldus Van Velzen die het gevoel had dat er meer in had gezeten. ‘Tuurlijk, Hillegom is een goede ploeg maar bij mij overheerst het gevoel dat we het zelf hebben weggeven. Na de tegengoals pakken we het wel goed op, was er veel strijd en vond ik ons redelijk voetballen. Helaas zat de gelijkmaker er niet in. Maar die strijdlust biedt hoop voor komende weken.’

Jeroen Sassen; Daan Vonk, Sam van der Meer, Daan van der Pijl (76. Davey Smits), Sven van Vliet; Daan Versluis, Thijs Noordsij ©, Tom van der Weijden; Luuk den Haan (46. Rick Keijzer), Daan Oostdam, Tim Heijkoop