0172SPORT, Ludo Pistorius, Ludo's en don'ts, 0172SPORT column

Hervatting

Zaterdag is het zover! Exact twaalf weken na de onderbreking, mogen we weer. We kijken er zo naar uit. Eindelijk weer om de punten. Afgelopen zaterdag na een (oefen)wedstrijd alweer een beetje kunnen proeven van een ‘ouderwetse’ zaterdagmiddag in de kantine, inclusief live (nou ja, zo voelde het) muziek en een biertje. In tegenstelling tot vorig jaar dus gelukkig een wat beter vooruitzicht. En daar zijn we aan toe.

Afgelopen weekend begonnen sommige ploegen al. De tweede divisie, derde divisie en de hoofdklassers hebben hun competitie al hervat en voor de 1e t/m de 4e klassers werden hier en daar al wat inhaalwedstrijden afgewerkt. Uit het oog sprong toch wel de strijd om de eerste periodetitel in de derde divisie zaterdag. Mijn oude ploeg Sportlust ’46 stond met Excelsior’31, Sparta Nijkerk en DVS’33 bovenaan met hetzelfde aantal punten. Ook het doelsaldo was redelijk gelijk met +8, +8, +8 en +9. Ongekend spannend. Zelfs FC Lisse kon de eerste prijs van het seizoen nog binnenhalen, maar dan moesten alle andere ploegen morsen. Uiteindelijk werd het Sportlust ’46 (3-1 winst op Odin ’59) wat op basis van de gemaakte goals de eerste periodetitel binnen hengelde. Vanaf deze kant nog de felicitaties voor iedereen in Woerden! Ongekend!

‘Laten we dan nu gaan stoppen met al die excuses over niet complete ploegen. Laten we gewoon lekker gaan voetballen.’

Geen wedstrijden meer cancelen, aldus Ludo

Helaas waren er op andere velden ook wat minder leuke dingen te zien. Zo werd Warmunda – Kickers in de 4e klasse gestaakt na een hoop tumult op het veld en liep het ook bij Jodan Boys – DHSC (in de hoofdklasse A) uit de klauwen buiten het veld. Kennelijk is de hervatting niet voor iedereen gewenst, of moeten sommige mensen de lange periode zonder voetbal nog even op een vervelende manier verwerken.

Tot 4 juni mogen we elke week, elke week! En zal er een speelronde door de week gespeeld gaan worden, om alles toch gespeeld te krijgen. Dat is toch fantastisch, veel wedstrijden.
Elke ploeg gaat te maken krijgen met blessures, elke ploeg gaat te maken krijgen met corona gevallen, sommige ploegen (waaronder wij zelf) moeten op een dinsdagavond een dik uur de bus in. Heb ik het allemaal maar alvast gezegd.

Laten we dan nu stoppen met dat rare gedrag op en buiten het veld. Laten we dan nu gaan stoppen met al die excuses over niet complete ploegen, laten we stoppen met wedstrijden cancelen, terwijl er spelers van een ander elftal willen helpen. Laten we gewoon lekker gaan voetballen. Plezier maken, winnen, gelijk spelen, verliezen, maar vooral weer lekker samen zijn!

Veel plezier allemaal!

Valse herstart voor Aarlanderveen

0172SPORT, Zevenhoven, Marco Pellegrom, vv Sportief, Stijn Molenaar

Voorbeschouwen met Marco Pellegrom en Stijn Molenaar op Zevenhoven – Sportief