Heren 1 van ZV de Plas verslaat OZV in Harmelen

Harmelen | Het eerste heren waterpoloteam van Nieuwkoop komt dit jaar uit in de bondscompetitie. Dat het niveau in deze competitie een stuk hoger ligt dan in de districtsklasse bleek wel uit de eerste vier wedstrijden waar De Plas het onderspit moest delven. Vorige week kwam er hierin een ommekeer en pakte de Nieuwkopers hun eerste punten door in eigen zwembad De Devel met 14-13 te verslaan.

Afgelopen zaterdag gingen de mannen van De Plas op bezoek bij OZV 1 in Harmelen.
In de eerste periode was het aftasten. De Plas had de verdediging goed liggen en OZV kwam hier niet doorheen. In de aanval creëerde de Nieuwkopers een aantal goede kansen, maar de precisie in de afronding ontbrak om op voorsprong te komen.

De tweede periode opende OZV sterk en scoorde tweemaal achter elkaar. Peter Vork opende voor De Plas de score vanuit een manmeersituatie. In de volgende aanval bracht de thuisploeg echter het verschil weer op 2 punten. 10 seconden voor de helftwissel wist John van Wijk de achterstand te verkleinen door een fraaie boogbal in de uiterste hoek.

De derde periode openende OZV de score en liep zo uit naar 4-2. De Plas merkte op dat OZV het zwaarder kreeg en steviger moest gaan verdedigen. Dit viel ook de scheidsrechters op wat gevolgd werd door twee strafworpen voor De Plas. Deze werden feilloos ingeschoten door Brian van Eijk en Greig Bannatyne. OZV nam vervolgens weer de leiding door een goed uitgespeelde manmeer. Het was duidelijk dat de teams erg aan elkaar gewaagd waren, om en om werd gescoord. John van Wijk tekende voor de 5-5, OZV maakte de 6-5 en eind van de derde periode maakte Greig Bannatyne de stand weer gelijk.

In de vierde periode kwamen de Nieuwkopers voor het eerst op voorsprong na een doortikbal van Lars van der Voorn bij wederom een manmeer. Thijs Valstar bracht de voorsprong ineens op 8-6 door zijn favoriete achterwaartse schot vanaf de midvoorpositie. OZV was niet van plan punten te laten liggen en gingen er nog even vol tegenaan. Dit resulteerde deze periode in nog twee goals: 8-8. In een zinderende slotfase was het uiteindelijk De Plas die aan het langste eind trok doordat Brian van Eijk het winnende punt scoorde: 8-9.

Bron: Bart de Vries

Altior, ONA, Langeraar, Jeroen Sassen

Altior geeft eerste overwinning in slotfase uit handen

Voetbalreizen naar Barcelona, Arsenal of Manchester City in de aanbieding