Altior, ONA, Langeraar, Jeroen Sassen

Altior geeft eerste overwinning in slotfase uit handen

Langeraar | Na drie nederlagen leek Altior in de thuiswedstrijd tegen ASC de eerste overwinning van het seizoen te pakken. In de slotfase ging het echter mis toen Ali Barkozay – de tot op dat moment onpasseerbare – Jeroen Sassen het nakijken gaf.

In de vijftiende minuut van de wedstrijd kwam Altior aan de leiding. Een lichte overtreding op Rick Keijzer werd bestraft met een strafschop, deze werd vervolgens feilloos binnen geschoten door aanvoerder Thijs Noordsij: 1-0. Daarna waren er een aantal kansen over en weer, waarbij Daan Oostdam en Luuk den Haan namens de Langeraarders de score hadden kunnen verdubbelen. De uitstekend keepende Sassen hield aan de andere kant zijn ploeg echter ook op de been en kreeg ook nog een keer hulp op de doellijn van verdediger Sven van Vliet.

‘Het voelt als twee verloren punten, want het was gewoon een matige tegenstander’

Thijs Noordsij | Aanvoerder Altior

Na de rust gingen de bezoekers uit Oegstgeest op jacht naar de gelijkmaker en dat deed men voornamelijk met lange ballen. Het kreeg hierbij een aantal mogelijkheden, maar Altior kreeg via Tom van der Weijden ook nog een mogelijkheid om de wedstrijd definitief te beslissen. Daarna hield andermaal Sassen de Ajax Sportclub Combinatie van scoren af, maar vlak voor tijd moest hij alsnog capituleren bij een inzet van Barkozay.

In de blessuretijd gingen beide ploegen voor de overwinning, maar gescoord werd er niet meer. Aanvoerder Thijs Noordsij was teleurgesteld over het resultaat: ‘Het was van beide kanten geen hoogstaande wedstrijd. Wij gingen ASC vanaf minuut één vastzetten en dat werkte goed. Het leverde ook een aantal mogelijkheden op en daaruit ontstond ook de penalty. In de tweede helft probeerde ASC de gelijkmaker te forceren, waarbij de tegentreffer alsnog viel. Het voelt als twee verloren punten, want het was gewoon een matige tegenstander.’

Jeroen Sassen; Sam van der Meer (46. Daan Vonk), Daan van der Pijl, Davey Smits, Sven van Vliet; Daan Versluis, Thijs Noordsij ©, Tom van der Weijden; Luuk den Haan (46. Tim Heikoop), Daan Oostdam, Rick Keijzer

Archieffoto Hilda van Welzen (De uitblekende Jeroen Sassen moest in de slotfase alsnog capituleren)