‘Hé Scheids’ Spelregelroulette bij Altior

Langeraar | Eens per maand wordt op zondag in het clubhuis een evenement georganiseerd en afgelopen zondag 10 december waren Fons Cornelissen en Jeroen Tillekens, twee verenigingsscheidsrechters van FC Oegstgeest, met hun ‘Hé Scheids’ Spelregelroulette daar te gast.

Zo rond 16.00 uur kwamen de teams terug van hun gespeelde uitwedstrijden en werd het gezellig druk in het clubhuis van Altior in Langeraar. Nadat organisator Andor van Velzen iedereen had verwelkomd en de twee Oegstgeestenaren had geïntroduceerd, nam Fons Cornelissen de microfoon over en legde in het kort de spelregels uit:

  • Er worden teams gevormd
  • Per team start je met 20 fiches
  • Er worden op het projectiescherm vragen gesteld of voetbalsituaties getoond
  • Vervolgens hebben de teams na elke vraag 1 minuut de tijd om te overleggen wat een scheidsrechter zou moeten beslissen en hun fiches op de antwoorden (overtreding, straf en spelhervatting) in te zetten
  • Fout antwoord = inzet kwijt; goed antwoord = inzet verdubbeld

Maar liefst negen teams met elk een eigen kleur fiche namen plaats rond de Spelregelroulettetafel en bekeken de vele mogelijkheden waarop de fiches ingezet konden worden.

Uiteraard startten we met een gemakkelijke vraag, die al direct de nodige discussies en het eerste gejoel en gejuich opleverden. De bewegende beelden van spelsituaties bij de volgende vragen moesten regelmatig herhaald worden, want de meningen varieerden van “niets aan de hand” tot “strafschop en rode kaart”. Kortom het leek net een echte wedstrijd, zeker gezien het commentaar als het juiste antwoord werd gegeven. Heerlijk al die beste stuurlui aan de wal.

Toen er na vraag zeven een plastic bekertje op het speelveld werd gegooid, werd het spel disciplinair 5 minuten stilgelegd en konden de kelen nog maar weer eens worden gesmeerd.
Na vijftine vragen en bijna twee uur verder, bleek Altior 4 de meeste spelregelkennis en/of het meeste geluk bij het gokken te hebben en won een officiële Eredivisie kwaliteit WINNER Voetbal.

Gezien het enthousiasme tijdens het spelen (ook niet deelnemers die aan de bar een biertje zaten te drinken, kwamen zich er regelmatig even mee ‘bemoeien’) en de positieve reacties achteraf, kunnen we wel stellen dat het geslaagd evenement was die zondagmiddag in Langeraar.

Wil je ook dat Jeroen en Fons bij jouw vereniging ‘Hé Scheids’ Spelregelroulette komen spelen? Mail dan naar heeescheids@gmail.com of bel met Fons Cornelissen (071-760 00 84).

Nieuwkoop komt tegen UVS niet tot scoren verliest nipt

Voorbeschouwing zaterdag 16 december (Inhaalronde)