Nieuwkoop komt tegen UVS niet tot scoren verliest nipt

Leiden | Nieuwkoop heeft 2023 afgesloten met een ongelukkige en onnodige nederlaag op bezoek bij UVS. Na een matige thuiswedstrijd tegen Alphia, greep Boris van Es terug naar het vertrouwde 3-5-2 systeem waar vorig jaar zoveel succes mee werd behaald.

De omzetting leek aan begin van de wedstrijd zijn vruchten af te werpen. Nieuwkoop startte zeer sterk vond makkelijk de vrije man op middenveld en creëerde een aantal goede mogelijkheden. In deze fase van de wedstrijd was UVS – een ploeg die één punt onder Nieuwkoop stond, maar dat slechts twee keer had verloren – duidelijk de mindere ploeg. Ondanks de moeilijke omstandigheden (kou, regen, windvlagen) zag het voetbal er zeer verzorgd uit en kon UVS zich slechts beperken tot enkele speldenprikjes.

Nieuwkoop bleef overwicht houden maar had moeite om dit in score uit te drukken en zodoende lieten ze UVS in de wedstrijd. Helaas moest in deze fase Noë Esselink geblesseerd het veld verlaten en werd hij vervangen door Rick Pouw. Langzamerhand kreeg UVS iets meer grip op het Nieuwkoop-spel en dat leidde tot een iets meer evenwichtig spelbeeld. Een paar minuten voor rust was er nog wel een gevaarlijke uitbraak van UVS waarbij Thomas Boekestein op fantastische manier zijn ploeg op de been hield.

De tweede helft begon zoals de eerste helft eindigde: met een gelijk opgaande wedstrijd waar sporadisch gevaar was voor beide doelen. Totdat een curieus moment de wedstrijd besliste. Nieuwkoop was in de aanval en Auke Westerduin dribbelde de vijandelijke zestienmeter binnen. Zijn dribbel eindigde doordat hij met de bal de voet van de scheidsrechter raakte, wat leidde tot direct balverlies. In plaats van het spel te hervatten met de gebruikelijke stuiterbal liet de leidsman doorspelen en de counter van UVS die daaruit volgde leidde tot een discutabele vrije trap en gele kaart voor Mike Boelee. Tot overmaat van ramp werd uit die vrije trap ook het enige doelpunt van de wedstrijd gescoord en stond Nieuwkoop zodoende op achterstand.

“We hebben onszelf voor rust tekortgedaan”

Sam van der Hoorn | Middenvelder SV Nieuwkoop

Nieuwkoop liet zich niet leiden door de frustratie die dit moment met zich meebracht, maar ging met verse krachten op zoek naar de aansluiting. Toen tien minuten voor tijd de rechtsback van UVS met een rode kaart van het veld werd gestuurd na het neer halen van de doorgebroken Westerduin was dat het sein voor het slotoffensief. De gegeven vrije trap raakte geen doel en ook de volgende tien minuten brachten niet de zo gewenste gelijkmaker.

Kortom, een frustrerende middag met een zeer onfortuinlijke tegengoal laat Nieuwkoop met een katerig gevoel de winterstop ingaan. “Er had vandaag natuurlijk veel meer ingezeten voor ons. We creëren zelf zeker vijf grote kansen, waarvan we er ook nog twee op de lat schieten. Na de ongelukkige tegengoal is het nog hopen op de gelijkmaker maar dit zat er helaas niet meer in. We hebben onszelf voor rust tekortgedaan”, keek Sam van den Hoorn terug op het duel.

Nieuwkoop is door het verlies afgezakt naar de achtste plaats en staat door een hele ruime middenmoot nog maar twee punten boeven de streep van degradatievoetbal. Zover zal het echter niet komen lijkt ons gezien de wedstrijden in de eerste seizoenshelft. Ook Van den Hoorn deelt deze mening: “Direct na de winter wacht een heel belangrijk potje. Tegen Foreholte moeten we gewoon drie punten pakken. Hopelijk keren er dan weer wat spelers terug. Dave Verhage is dan in ieder geval weer fit, dat geeft ons aanvallend weer meer opties.”

Bekijk hier de uitslagen en de stand van 2C

Opstelling SV Nieuwkoop:
Thomas Boekestein; Noë Esselink (30. Rick Pouw), Sem Meertens, Mike Boelee; Dirk van den Haak (81. Melvin van den Hooren), Joris Verweij © (81. Mitchel Pijpers), Sam van der Hoorn, Boy Vork, Jeffrey van Lith (60. Thijs van der Zon); Auke Westerduin, Robin Voorend

Door: Rick Sinnige | Archieffoto: Jan van der Lubbe

Altior komt slechte eerste helft net niet te boven tegen koploper Aarlanderveen

‘Hé Scheids’ Spelregelroulette bij Altior