Grote teleurstelling bij Zevenhoven na mislopen periodetitel

Zevenhoven | Je hebt ze er altijd tussen, wedstrijden waarin het lijkt alsof niets wil lukken. Wedstrijden waarin bijna niemand zijn gebruikelijke niveau haalt. Allemaal niet zo gek, dat is voetbal, maar zo’n wedstrijd spelen uitgerekend als er een periodetitel op het spel staat maakt het natuurlijk extra zuur. Feest werd het uiteindelijk in Woerden, want Zevenhoven kwam niet verder dan een teleurstellend gelijkspel tegen het stugge Rohda ’76.

‘Ík weet het nog niet, Rohda ’76 ligt ons niet echt, een ploeg waar wij niet makkelijk tegen scoren, het wordt gewoon lastig vandaag.’ De twijfel die er vooraf heerste bij oefenmeester Chris Snatersen bleek volledig terecht. De wil was er absoluut bij zijn mannen, maar het lukte de ploeg niet om de bezoekers onder druk te krijgen, vast te zetten op eigen helft. Zevenhoven wilde de controle maar kreeg dit niet voor elkaar. Een kopstootje van Marco Pellegrom na een knappe voorzet van Lars Jansen was het enige aanvallende wapenfeit van thuisploeg in de eerste helft. Rohda ’76 was dreigender, wist de bal – die heel moeizaam rondging bij de geelhemden – vaak te onderscheppen en zodoende de weg naar voren snel te vinden. De ploeg mist duidelijk scorend vermogen en dat was maar goed ook, anders had het zomaar met een voorsprong kunnen gaan rusten.

‘Een moeilijke wedstrijd met weinig kansen en als je dan toch op voorsprong komt moet je dit wel vast kunnen houden’

Jordy Zwart | Verdediger Zevenhoven

De tweede helft was even moeizaam als de eerste. De ingevallen Nick Mooren gaf Zevenhoven wat meer aanvallende kracht maar echte kansen bleven uit. De harde wind en het erbarmelijke slechte veld waren zeker niet in het voordeel van de ploeg die op zoek moest naar de bevrijdende treffer. Uit het niets leek Falco de Lange deze treffer voor zijn rekening te nemen. Hij ramde een afgeslagen voorzet vol achter de verbouwereerde Rohda ’76 doelman en leek hiermee de held van de middag te worden. Duidelijk was dat de bezoekers zich niet wilde lenen voor een feestje en bleven brutaal de aanval zoeken. Een cornerbal werd door de tot dan toe uitstekend keepende Jordy Aartman weg gebokst, waar het vangen van de bal misschien een logischere oplossing leek. Na een scrimmage kwam de bal wat gelukkig voor de voeten Tygo Zwaan die knap binnenschoot. Aartman was en bleef woest omdat hij zich in de lucht gehinderd voelde in zijn vijfmetergebied. De sluitpost kwam ook na afloop niet tot bedaren en vloog na het laatste fluitsignaal richting scheidsrechter Wijnands, waarbij de leidsman direct het provocerende gedrag bestrafte met een rode kaart. Dit kan voor de oververhitte doelman zomaar een zware schorsing opleveren. Chris Snatersen baalde achteraf natuurlijk van de matige pot en was op z’n zachtst gezegd niet blij met het gedrag van zijn doelman na afloop van de wedstrijd. Na zeven overwinningen op rij volgde er zaterdag dus een gelijkspel. De serie die Zevenhoven na de winterstop heeft neergezet is ronduit indrukwekkend, het leverde alleen – tot teleurstelling van iedereen die de club een warm hart toedraagt – helaas geen bloemen op bij de finish.

Opstelling Zevenhoven:
Jordy Aartman; Lars Jansen, Sjoerd Zuijdervliet ©, Jordy Zwart, Berry Peters; Tobias van der Voorn, Maurits Splinter, Robert Mooren (56. Nick Mooren), Lennart van Zon; Marco Pellegrom, Falco de Lange

Bekijk hier de uitslagen en de stand

Foto’s Gerard Haak

Nieuwkoopse keepersblunder beslist matige derby en levert TAVV periodetitel op

Vrije trappen bezorgen Nicolaas Boys overwinning op Linschoten