Vrije trappen bezorgen Nicolaas Boys overwinning op Linschoten

Linschoten | Op bezoek bij degradatiekandidaat Linschoten heeft Nicolaas Boys geen fout gemaakt: 1-2. Met drie punten kreeg men eigenlijk teveel van het goede, maar in Nieuwveen is geen haan die daar naar kraait.

Aanvoerder Joost Verkerk moest na afloop beamen dat het niet de beste wedstrijd van het seizoen was. ‘Het was van onze kant een verschrikkelijk slechte wedstrijd. Gelukkig kwam er nauwelijks publiek op af, haha…’

In de eerste helft opende linksback Ravi Pijper de score door een vrije trap direct in de touwen te schieten. Na de rust zorgde Jordi de Vormer namens de thuisploeg voor de verdiende gelijkmaker. Toch kwam Nicolaas Boys opnieuw aan de leiding, ditmaal doordat Luke van Veen in de slotfase met andermaal een vrije trap scoorde. Na de 1-2 zette Linschoten alles op alles om er toch nog een gelijkspel uit te slepen, maar elke doelpoging werd geblokt of was uiteindelijk een prooi voor doelman Xander Hardsteen waardoor de drie punten toch mee in de tas konden.

Verkerk: ‘Naast deze twee vrije trappen hebben we eigenlijk geen enkele kans gecreëerd. Maar dan is het wel een keer fijn om zo’n pot te winnen.’ Ondanks deze overwinning blijft Nicolaas Boys zevende, maar het doet nog altijd mee om de prijzen aangezien het slechts vijf punten achter nummer twee Zwammerdam staat. Volgende week treft het op eigen veld SCH ’44 uit Harmelen.

Xander Hardsteen; Joël Verlaan, Luke van Veen, Rik Verkerk, Ravi Pijper; Rocco Uijttewaal (65. Tom van Nieuwburg), Joost Verkerk ©, Peter Burgmeijer, Joey van den Haak (75. Michael Heemskerk); Fabio Santos, Milan Hoogervorst