Gehavend Aarlanderveen verrassend onderuit bij Moerkapelle

Moerkapelle | De voorbereiding van Aarlanderveen kun je allesbehalve vlekkeloos noemen. Ook in de laatste bekerwedstrijd tegen Moerkapelle heeft het geen indruk kunnen maken en ging men vlak voor tijd zelfs de bietenbrug op: 1-0.

Gerald van der Klok had bij Aarlanderveen de beschikking over slechts elf fitte spelers en na tien minuten zag hij aanvoerder Thom Nouwens het veld verlaten met een blessure en moest hij een beroep doen op Kees Boekel, die ervoor al negentig minuten in het tweede elftal had gespeeld. Toch had Aarlanderveen in de eerste helft het betere van het spel en kreeg het veel kansen. Zonder de geblesseerde Jorn Poelwijk en de vertrokken Aziz El Bouazatti lijkt men scorend vermogen te hebben ingeleverd en zodoende stond bij de rust nog altijd de brilstand op het scorebord.

Na de rust moest ook verdediger Bram Egberts geblesseerd naar de kant, voor hem kwam notabene reservekeeper Jens Hellingerwerf als veldspeler binnen de lijnen. Ook in het tweede bedrijf was Aarlanderveen de bovenliggende partij, creëerde het genoeg mogelijkheden, maar opnieuw werd er niet gescoord. En als je ze zelf niet maakt, dan vallen ze vaak aan de andere kant, zo ook deze middag. Vijf minuten voor tijd wist Moerkapelle – over het algemeen een laagvlieger in de vierde klasse – het enige doelpunt van de wedstrijd te maken, waardoor Aarlanderveen met een verrassend pijnlijke nederlaag naar huis werd gestuurd.

Maico du Chatinier stond deze voorbereiding voor het eerst onder de lat, maar maakt zich desondanks nog niet al te veel zorgen over de matige uitslagen in de voorbereiding. ‘Er zijn veel mensen op vakantie geweest en daarnaast hebben we ook een aantal blessures. Wel is het jammer dat we hierdoor in de beker- en oefenwedstrijden niet in de formatie hebben kunnen spelen zoals we dat in de competitie willen gaan doen.’

Aarlanderveen begint volgende week aan de competitie met een thuiswedstrijd tegen Be Fair.

Opstelling Aarlanderveen:
Maico du Chatinier; Bram Egberts (70. Jens Hellingerwerf), Brian Bor, Steven van der Pijl, Jimmy Nieumeijer; Sellam Chemlalli, Luca Janszen, Thom Nouwens © (10. Kees Boekel / 40. Mats Westmaas), Elias Karmiris; Davey Grimmelius, Esli Westmaas

Archieffoto Ed Nagtegaal

TAVV overklast door Quick Boys reserves

Nicolaas Boys op doelsaldo uitgeschakeld in bekertoernooi