Lot van TAVV bezegelt, degradatie naar derde klasse een feit

Zoetermeer | Koploper DSO heeft in speelronde vierentwintig de definitieve genadeklap aan TAVV uitgedeeld. Hierdoor is de ploeg van Frenk van der Kleij volgend seizoen derdeklasser en zal het mogelijkerwijs in een competitie met Nieuwkoop en Aarlanderveen gaan aantreden.

Voorafgaand aan de wedstrijd tegen DSO had TAVV zich al bij degradatie neergelegd. Het begon zonder geloof en vertrouwen aan de wedstrijd, toch stond het bij rust nog maar 1-0. Een kwartier na rust werd de score verdubbeld en vanaf dat moment was het verzet van de Ter Aarder definitief gebroken. Uiteindelijk mocht men blij zijn dat er uiteindelijk ‘slechts’ een 3-0 eindstand op het scorebord verscheen. ‘DSO is gewoon een goede ploeg, dus op voorhand wisten we al dat erg lastig zou gaan worden’, aldus rechtervleugelverdediger Kevin van Wijk.

In de laatste twee wedstrijden als tweedeklasser – thuis tegen Voorschoten ’97 en uit tegen Soccer Boys – heeft Frenk van der Kleij nog een aantal harde noten te kraken om het seizoen nog met een positief gevoel af te sluiten. Zo zijn Donny van der Neut en Yassine El Mariami door blessures niet meer inzetbaar en aanvoerder Lars van der Pijl moest zich tegen DSO ook noodgedwongen later vervangen, waardoor de ziekenboeg alleen maar groter is geworden en zijn meespelen in de slotwedstrijden ook ter discussie staat. Mogelijk krijgen opnieuw een aantal jeugdspelers de kans, want tegen DSO kwamen er vier JO19 spelers in actie.

Bekijk hier de uitslagen en de stand

Opstelling TAVV:
Edwin Pieterse; Kevin van Wijk, Lars van der Pijl (Mike Keijzer), Jesse Modderaar, Chiel Konings; Bas Ouwerkerk, Stan Smoorenburg, Mitch Keijzer (Stan van Veen), Randy Verwoerd; Nick Straver, Mitchel van Wijk (Jordy Hoogervorst)

Archieffoto Kees Verhaar

Gehavend Aarlanderveen blijft winnen

Jeugdig Nieuwkoop boekt ruime zege op Sporting Leiden